Dobrodošli, Barça, PSG, Zagreb ...

Celjanom atraktivna skupina lige prvakov. Direktor Plankelj pozdravlja Tamšeta.
Fotografija: Stefan Lövgren (levo) je imel srečno roko za Celjane. FOTO: EHF
Odpri galerijo
Stefan Lövgren (levo) je imel srečno roko za Celjane. FOTO: EHF

DUNAJ – »Rad bi atraktivno skupino, ki ne bi bila logistično prezahtevna in v kateri bi imeli dobre možnosti za preboj v osmino finala,« je nič kaj skromno pred žrebom lige prvakov na Dunaju govoril Rok Plankelj, direktor rokometašev Celja Pivovarne Laško. Drzne spremlja sreča, želja se mu je uresničila.

Celjani, ki bodo osmič zapored, skupaj pa kar 24-ič v 27-letni zgodovini EHF lige prvakov igrali med elito, bi težko dobili bolj primerne tekmece v skupini A. Barcelona in Paris SG sta ta čas najbolj atraktivni imeni v evropskem rokometu, Zagreb, kjer deluje bivši celjski trener Branko Tamše, je največji rival, tudi s Pick Szegedom in zlasti Flensburgom pivovarje veže bogata zgodovina. Norveški Elverum in danski Aalborg ob Zagrebu sodita med tiste, proti katerim bodo Celjani lovili preboj v izločilne boje, na katere čakajo že šest let. Za nameček sta se Meškov Brest in Motor Zaporožje, ki predstavljata največji logistični zalogaj, znašla v skupini B. Dobro je delo v Erste Centrumu opravil legendarni Stefan Lövgren, ki je vlekel kroglice iz bobnov. »Ne moremo se pritoževati. Barcelona bo po osmih letih spet gostovala v Zlatorogu, Flensburg je znanec iz finala 2004, PSG je poln zvezdnikov. Szeged in Zagreb sta blizu, znova se obetajo spektakli,« se veseli Plankelj, ki pozdravlja tudi vrnitev Tamšeta v Celje, potem ko sta si someščana iz Velenja s cmokom v grlu pomahala v slovo na začetku minule sezone. »Vesel sem, da bomo spet igrali z Zagrebom in vesel sem za Branka, da je uspešen na Hrvaškem. Vsi vemo, koliko dobrega je storil v Celju.«

Prihaja Portugalec?

Zlatorog bo magnet za navijače že zaradi zvenečih tekmecev, še bolj bi bil, če bi Celjani sestavili konkurenčno ekipo. Dosedanje okrepitve ne vlivajo pretiranega optimizma, a kadrovanje še ni končano. Na muhi je še vedno tudi portugalski levoroki up Diogo Silva iz Porta. »Glede na atraktivnost skupine bomo lahko dvignili plane na prihodkovni strani,« je še dejal Plankelj, ki se zaveda, da bi bil nastop v osmini finala najboljša popotnica za prelomno sezono 2020/21, ko se bo LP prenovila. Kdor bo zraven, bo deležen bistveno večjega kosa finančne pogače. Tega vlaka pač ne gre zamuditi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije