NOGOMET

Črni scenarij zmajev spisan že v slačilnici

Nogometaši Olimpije izgubili novi točki v primerjavi z Mariborom. Rudarjev napadalec Milan Tučić v Stožicah zablestel s tremi goli.
Fotografija: Napadalec Rudarja Milan Tučić je po treh tekmah strelskega posta dosegel hat-trick proti Olimpiji. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Napadalec Rudarja Milan Tučić je po treh tekmah strelskega posta dosegel hat-trick proti Olimpiji. FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA – »Nočem iskati izgovorov, toda že pri pripravi na tekmo je šlo narobe, ko ni bilo dresa Roka Kronavetra. To se v klubu, kakršen je Olimpija, ne sme zgoditi,« je še vroče glave po neodločenem izidu z velenjskim Rudarjem (3:3) bentil trener Olimpije Robert Pevnik.
Napadalec Rudarja Milan Tučić je po treh tekmah strelskega posta dosegel hat-trick proti Olimpiji. FOTO: Leon Vidic
Napadalec Rudarja Milan Tučić je po treh tekmah strelskega posta dosegel hat-trick proti Olimpiji. FOTO: Leon Vidic

Predsedniku ljubljanskega kluba Milanu Mandariću javno razkrivanje nerodnosti v zeleno-beli slačilnici zagotovo ni pogodu, saj so s tem privoščljivci s slabimi nameni dobili novo kost za glodanje. No, igralna podoba Olimpije je bila potem res v skladu z neurejeno klubsko logistiko.

»Rudar je zasluženo osvojil točko. Danes kot ekipa nismo odigrali dobro, ni bilo agresije. Ko na domačem igrišču prejmeš tri gole, nikakor ne moreš biti zadovoljen z igro svojih nogometašev. Po zadetku za 3:1 bi morali odigrati bolj konkretno. Tekmeci so si ustvarili preveč priložnosti, izkoristili naše napake in izenačili na 3:3. Dobro bomo morali analizirati, kaj se je dogajalo in zakaj smo imeli tako podobo,« je dejal Pevnik, ki nima na voljo prav veliko časa, saj bo Olimpija že v četrtek gostovala pri Muri v Murski Soboti.

Tri tekme 26. kroga bodo že jutri, dve pa dan pozneje. »Ostati moramo pozitivni in ne smemo delati panike, saj nas že v četrtek čaka nova tekma. Moramo se spočiti in se ustrezno pripraviti za tekmo v Murski Soboti,«
 

Tučić: Verjeli smo


Velenjčani so v Stožicah pred 2000 gledalci v prvem polčasu uprizorili neuspešne strelske vaje proti tokrat zelo slabi obrambi prvakov, glavni osmoljenec pa je bil Dominik Radić, ki domačega vratarja Nejca Vidmarja ni zmogel premagati niti z bele točke pri vodstvu Olimpije z 1:0.


Uvodni gol je dosegel Rok Kidrič, to je bil njegov prvenec v ljubljanskem dresu, pozneje je z bele točke zadel Kronaveter za 2:0. Privrženci Olimpije so bili prepričani, da bo Pevnikova četa rutinirano prišla do nove zmage, a to je bil račun brez krčmarja.

Nepopustljivi in razigrani knapi so se pod vodstvom novega trenerja Almirja Sulejmanovića dvignili kot feniks iz pepela. Strelsko prebujeni Milan Tučić je znižal na 1:2, Kidrič je odgovoril s svojim drugim zadetkom, napadalec Rudarja pa je potem zabil še dva gola in Velenjčanom zagotovil zelo pomembno točko v prizadevanjih, da se izognejo nehvaležnemu devetemu mestu in kvalifikacijam za obstanek v prvi ligi.


»Tudi ob zaostanku smo verjeli, da lahko zabijemo še kakšen gol. Moji trije zadetki so zasluga celotne ekipe,« je povedal Tučić, ki je pri devetih golih v državnem prvenstvu. Rudar zadetke svojega prvega strelca krvavo potrebuje, saj bo nadaljeval troboj za sedmo oziroma osmo mesto z Gorico in Triglavom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije