Četrtek je dan D za posel med Mandarićem in Nemci

Pogajanja o prevzemu nogometne Olimpije so zašla v slepo ulico. Predsednik zmajev naj bi sporočil dokončno odločitev.
Fotografija: Milanu Mandariću ni usojeno, da se brez zapletov poslovi od Olimpije. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Milanu Mandariću ni usojeno, da se brez zapletov poslovi od Olimpije. FOTO: Jože Suhadolnik

V teh dneh ni prav nič prijazno biti privrženec nogometne Olimpije. Medtem ko je negotova prihodnost zaradi (še) neuresničenega prevzema upravljanja kluba, je svojo življenjsko pot sklenila legenda zeleno-belega kluba Peter Žagar. Dolgoletni dobri duh je s svojo očarljivostjo, zgovornostjo, iznajdljivostjo in smislom za humor precej pripomogel tudi lepši podobi Nogometne zveze Slovenije. Priljubljeni Pero, ki je vselej rad bi na uslugo tudi predstavnikom sedme sile, je deloval v romantičnem obdobju, ko internet še ni uničil ekskluzive, udarnih vesti, ko sočne zgodbe še niso bile zbanalizirane na spletno histerijo. Kdo ve, kako bi uglajeni možakar dunajske šole, ki se je poslovil v 81. letu, deloval danes, v precej bolj krutem nogometnem svetu, na primer ob boku sedanjega predsednika Milana Mandarića, krmarja Olimpijine barke v stalnem neurju, ki ga povzročajo tudi kvazi svetovalci, samooklicani simpatizerji kluba in agenti s sumljivimi nameni.

Žal (ali pa na srečo) veliki gospod Žagar ni dočakal vesti o razpletu zadnje sage o Olimpiji. Pogajanja med Mandarićem in nemškimi vlagatelji s Thomasom Kaiserjem na čelu so včeraj očitno zašla v slepo ulico. Alfa in omega Olimpije v izjavi za javnost na klubski spletni strani (glej okvirček) pojasnjuje, da ni krivec za nastali položaj. Tako lahko javnost na hitro sklepa, da Nemci nimajo denarja, da bi v teh dneh plačali prvi obrok v višini 3,5 milijona evrov za prevzem kluba, drugi v enaki višini bi sledil ob koncu te sezone.

Sodeč po samostojni izjavi ene od pogajalskih strani včeraj do večernih ur niso našli skupnega jezika. Vsebina pogovorov je še vedno zavita v tančico skrivnosti in predmet neštetih špekulacij. Mandarić naj bi danes spremljal pripravljalno tekmo Olimpije z drugim moštvom zagrebškega Dinama v Brežicah, kar po svoje veliko pove, saj se od začetka priprav 13. januarja ni pojavljal ob ekipi. Če do polnoči ni dobil pozitivnega odgovora od Nemcev, potem ne moremo biti daleč od zaključka, da je posel propadel. Seveda pa bi bilo zanimivo slišati pojasnila delegacije, ki jo je v Ljubljano pripeljal nekdanji dobri duh iz slačilnice slovenske reprezentance Mladen Rudonja.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije