Camoranesi cenejši kot Milanič

Sloviti Italijan bo živel v Sežani. Zagotavlja, da bo šel Tabor v pravo smer.
Fotografija: Mauro Camoranesi je vrhunec v svoji igralski karieri dosegel z naslovom svetovnega prvaka z Italijo leta 2006 v Nemčiji. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Mauro Camoranesi je vrhunec v svoji igralski karieri dosegel z naslovom svetovnega prvaka z Italijo leta 2006 v Nemčiji. FOTO: Leon Vidic

»Zelo sem srečen in motiviran,« je na stadionu v Sežani še nikoli v tako velikem številu prisotno sedmo silo, med katero so bili tudi italijanski mediji z državno RAI na čelu, nagovoril sloviti Italijan Mauro Camoranesi. V Argentini rojeni novi trener nogometnega prvoligaša CB24 Tabora se je predstavil v prijetni luči, a osmouvrščenemu na lestvici 1. SNL Taboru prijaznost še ne bo prinesla želenega cilja: obstanka.

Triinštiridesetletni Camoranesi, ki je najslavnejšo igralsko obdobje preživel pri Juventusu, vrhunec pa dosegel z naslovom svetovnega prvaka z Italijo leta 2006 v Nemčiji, je zagotovil, da bo »šel Tabor v pravo smer«. Tako upajo tudi v klubu, direktor Davor Škerjanc je žarel od zadovoljstva, ker je Mauro vzbudil toliko zanimanja.

»To je bila velika poteza, pripeljali smo najslavnejše ime v Slovenijo in presegli naše okolje,« je povedal nekdanji nogometaš Primorja in Olimpije ter zatrdil, da klub ni tvegal s finančnim vložkom. »O denarju smo se pogovarjali šele, ko smo se že vse dogovorili. Zagotavljam, da z njegovima pomočnikoma vred ne stane toliko, kot je najvišja plača slovenskega trenerja,« je zatrdil direktor. Najbolje plačani trener v SNL je Darko Milanič z več kot 20.000 evrov mesečne plače.
 

Ronaldo je najboljši


Tudi za Camoranesija je Tabor prvi samostojni trenerski izziv v Evropi. »Prvi vtisi so lepi. Odraščal sem v majhnem kraju, zato me to prav nič ne moti,« je bil prepričljiv nekoč odlični zvezni igralec, ki bo živel v Sežani in ne na primer v bližnjem Trstu ali »čez mejo«. V igralski karieri je deloval s številnim slovitimi trenerji, a poudaril, da nima vzornika. »Od vseh sem pobiral znanje, vsak je imel svoje posebnosti. Več področij je, na katerih moraš biti uspešen, na treningu, tekmi, v komunikaciji ...« je razkril svoje poglede. Niti SNL mu ni več neznanka.

»Ogledal sem si veliko posnetkov, videl bolj stanovitno in kombinatorno Olimpijo ter Maribor v težavah, ki pa ima kakovostnejšo zasedbo. Lahko jo ujame. A moja osrednja pozornost je namenjena Taboru. Rezultat je v ospredju, nato tudi vgraditev identitete v moštvo, igro. Pripeljali bomo okrepitve, a najprej bo treba videti, na katerih položajih potrebujemo osvežitve in kakšne so naše zmožnosti,« je povedal trener, direktor pa dodal, da je najboljši strelec moštva Predrag Sikimić že na poti v Domžale.

Po videnem in slišanem se Mauro drži pregovora Skromnost je lepa čednost. Bil je iskren, nostalgikom pa položil na dušo: »Buffon je najmočnejša osebnost v moji igralski karieri, najboljši igralec pa Ronaldo. Nazario da Lima.« Tako je z nalezljivo prijaznostjo zaokrožil prvo srečanje s slovensko javnostjo. V 1. SNL so že delovali italijanski trenerji. Pri Gorici kar trije, Mario Lombardi, sloviti Luigi Apolloni (leta 1994 svetovni prvak v ZDA) in Cesare Beggi, Alberto Bigon je bil le dobra dva tedna trener Interblocka, najuspešnejši pa je bil Rodolfo Vanoli, ki je osvojil vse lovorike v slovenskem klubskem nogometu. S Koprom je bil pokalni prvak in zmagovalec superpokala, z Olimpijo pa državni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije