MOTOKROS

Cairoli dal blagoslov Timu

Italijanski motokrosist bo izpustil dve dirki med elito. Gajser na poti do svoje druge lovorike v MXGP.
Fotografija: Tim Gajser bo v Indoneziji napadal šesto letošnjo zaporedno zmago. FOTO: HRC
Odpri galerijo
Tim Gajser bo v Indoneziji napadal šesto letošnjo zaporedno zmago. FOTO: HRC

LJUBLJANA – »Vse sem dal od sebe, da bi se čim prej vrnil, a rama potrebuje več časa, zato bom izpustil naslednji dve dirki v Indoneziji. Žal mi je, da bom na takšen način izpadel iz boja za naslov, a tudi poškodbe so del igre,« je navijačem sporočil italijanski motokrosistični as Antonio Cairoli, čigar letošnji cilj je bil deseti naslov svetovnega prvaka. A nanj bo treba počakati. Lovorika v MXGP se nasmiha Timu Gajserju, nepremaganemu na zadnjih petih dirkah.

Cairoli in Gajser sta bila v prvi polovici sezone razred zase, nihče jima ni prišel blizu. Potem ko se je pred dvema mesecema na Portugalskem na vrh izstrelil slovenski zvezdnik, se njegov niz ni ustavil; zmagal je še v Franciji, Rusiji, Latviji in Nemčiji, medtem ko se je izkušeni Italijan poškodoval. KTM se je znašel v godlji, ostal je še brez drugega velikega zvezdnika – lanskega svetovnega prvaka Jeffreyja Herlingsa. Nizozemec je spet bolniško odsoten, poškodoval se je na svoji drugi letošnji dirki v MXGP. Gajser ima osem preizkušenj pred koncem sezone pred odsotnim Cairolijem v skupnem seštevku 83 točk prednosti. Tačas Haložan nima pravega tekmeca, vrata proti naslovu – drugem v MXGP oziroma tretjem v SP – so mu na stežaj odprta. A prvenstvo se je šele prevesilo v drugo polovico, zato bo pomembno predvsem, da ostane zdrav.

Trening in morje

Elita se bo v Indoneziji merila na dveh preizkušnjah. Najprej v Palembangu na otoku Sumatra, kjer jo na novi progi danes čakajo kvalifikacije, jutri ob 8. in 11. uri pa dirka za SP, nato se bo premaknila na Javo v Samarang. »Vedno sem navdušen, ko gremo na novo prizorišče in se merimo na progah, ki jih ni preizkusil nihče v konkurenci. Rad bi zadržal ritem, v katerem sem, se zabaval na motorju in užival v tekmovanju,« Gajser prisega na sproščenost. Dvotedenski premor v MXGP po dirki v Nemčiji je izkoristil za treninge, vzel pa si je tudi nekaj prostih dni in jih preživel na morju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije