Brazilska levinja za zgodovino

Amanda Nunes prva, ki je pas UFC ubranila v dveh kategorijah. Conor McGregor sporočil, da se poslavlja od borb.
Fotografija: Amanda Nunes (levo) je bila prepričljivo boljša od Felicie Spencer. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Amanda Nunes (levo) je bila prepričljivo boljša od Felicie Spencer. FOTO: Reuters

Brazilska borka Amanda Nunes je na včerajšnji prireditvi UFC 250 v Las Vegasu upravičila vlogo favoritinje in prepričljivo po točkah s 50:44, 50:45 in 50:44 ugnala Kanadčanko Felicio Spencer. Levinja, kakor se glasi vzdevek 32-letne mojstrice mešanih borilnih športov (MMA), je slavila jubilejno 20. zmago (16 jih je dosegla s prekinitvijo, v statistiki ima tudi štiri poraze) in ubranila šampionski pas združenja UFC v peresni kategoriji (do 65,8 kg). V zgodovino najmočnejše organizacije za dvoboje v kletki se je vpisala kot prva šampionka, ki je ubranila naslov prvakinje v dveh težnostnih kategorijah; to ji je namreč pred tem uspelo že v bantamski kategoriji (do 61,2 kg).

Koliko boljša je bila od Spencerjeve, ki jo je v zadnji rundi ovirala precejšnja rana na obrazu, zgovorno kažejo številke: izkušena Brazilka je namreč tri leta mlajši tekmici zadala kar 124 močnih udarcev, medtem ko jih je prejela »zgolj« 42. »Ker je Felicia zelo dobra borka in sem vedela, česa je sposobna, mi je bilo jasno, da me čaka težka borba. Pripravljena sem bila na to, da bo trajala vseh pet rund. Morala sem biti ostra kakor kaktus,« se je po enajsti zaporedni zmagi razgovorila Nunesova in v isti sapi pribila, da ni dvomila o svojem uspehu.


»Jaz sem pač največja!« je poudarila šampionka iz Bahie, potem ko je še trinajstič kletko UFC zapustila dvignjenih rok. Toliko zmag v najmočnejši organizaciji za mešane borilne športe ni nanizala še nobena borka. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije