BREZ VELIKEGA TEKMOVANJA

Bombač ne mara gledati rokometa

Slovenska reprezentanca se je zbrala v Zrečah. Proti Francozom tudi novinca Špende in Lapajne.
Fotografija: Dean Bombač bo glavni organizator slovenske igre v Franciji. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Dean Bombač bo glavni organizator slovenske igre v Franciji. FOTO: Tadej Regent

ZREČE – Slovenski rokometaši so vajeni, da si v prvem mesecu novega leta s kolegi na smučeh delijo pozornost športne javnosti, a leto 2019 bo izjema, ki naj bi zgolj potrjevala pravilo reprezentance kot redne članice velikih tekmovanj.
Slovenci bodo zaradi slabo odigranih junijskih kvalifikacij proti Madžarom izpustili svetovno prvenstvo, ki se bo kmalu začelo na Danskem in v Nemčiji. Januarska akcija prinaša le dve prijateljski tekmi v Franciji proti domači vrsti. Prva bo v soboto in druga v ponedeljek, obe v Rouenu. Selektor Veselin Vujović bo 18 fantov v deželo svetovnih prvakov odpeljal jutri. Na priprave v Zreče ni povabil legionarjev iz Nemčije, zato ni izkušenih organizatorjev igre Mihe Zarabca in Marka Bezjaka. Glavno vlogo na srednjem zunanjem položaju bo imel Dean Bombač, v pomoč mu bosta mlada Rok Ovniček in novinec Januš Lapajne.
»Vsi se zavedamo napake izpred pol leta proti Madžarom. Namesto da bi se pripravljali za SP, bomo odigrali le ti dve tekmi s Francijo. Tega ni nihče pričakoval, a to je sestavni del športa. Spodrsljaj z Madžari (Bombač na tekmah v Kopru in Veszpremu ni sodeloval, op. p.) smo v bistvu že pozabili, osredotočeni smo na naslednje kvalifikacijske tekme za EP 2020, preizkusa s Francijo nam bosta prišla prav. Gre za eno najmočnejših reprezentanc na svetu, ki nam bo pokazala, kje smo,« v vsaki slabi stvari nekaj dobrega najde Bombač. Z Vujovićevega radarja je izginil, ko se je iz Pick Szegeda preselil v Kielce, kjer je nazadoval, toda po vrnitvi iz Poljske na Madžarsko je spet dobri stari Deki in reprezentančni adut.

Po premoru v Celje

»Vrnil sem se tja, kjer mi je bilo najlepše, in spet zaživel. Čutim novo energijo, odločitev je bila pravilna. Nisem pa še dosegel ravni, ki si jo želim. Verjamem, da pri meni najboljše šele prihaja,« ostaja optimist Koprčan, ki mu ne bo prijetno svetovnega prvenstva spremljati iz naslanjača. Kako je igralcu, ko v najboljših letih izpusti veliko tekmovanje? »Izpustil sem že dve (SP v Franciji 2017 in EP 2018 na Hrvaškem), zato sem že kar vajen. Sploh ne vem, ali si bom ogledal dosti tekem. Roko na srce, ko sem doma, ne maram gledati rokometa. Spremljal bom le glavne derbije in odločitve o kolajnah,« je bil iskren Bombač, ki z enim očesom že pogleduje proti naslednji klubski tekmi. Pick Szeged bo čez dober mesec gostoval v Celju. »Celjani bodo šli na nož, ampak tudi mi imamo svoje načrte, z zmago bi potrdili drugo mesto v skupini lige prvakov.«

Na levem zunanjem položaju bo priložnost dobil novinec. Ob Borutu Mačkovšku, ki je pred kratkim dobil sina in bil ob prihodu v Zreče deležen še več čestitk in lepih želja, in Niku Henigmanu, enem od štirih članov Pick Szegeda, naj bi svoje strelske sposobnosti, ki jih kaže v skopskem Metalurgu, na najvišji ravni pokazal Aleksander Špende. »Srečen sem, da sem dočakal reprezentančni klic, naredil bom vse, da pomagam ekipi in si priborim mesto v njej,« si obeta 197 cm visoki Špende, nekdanji igralec Gorenja, Maribora in Porta. V reprezentanci je sicer prišlo do dveh menjav, namesto Igorja Žabića je prišel Vid Poteko, namesto obolelega Darka Cingesarja pa Matic Verdinek, najboljši strelec lige NLB. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije