LIGA PRVAKOV

Bo CR7 podkuril rdečim vragom?

Osrednji dvoboj večera v ligi prvakov bo Juventus – Manchester United. Slovenski reprezentant Jaka Bijol v dresu CSKA Moskva proti Romi
Fotografija: Cristiano Ronaldo (levo) se v dresu Juventusa veseli zmag s soigralci. Foto: AP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo (levo) se v dresu Juventusa veseli zmag s soigralci. Foto: AP

LJUBLJANA – Pred dvema tednoma je Juventus s Cristianom Ronaldom premagal Manchester United na Old Traffordu, kjer je portugalski zvezdnik domoval med letoma 2003 in 2009. Sicer CR7 takrat ni zadel, je pa za zmago z edinim golom na tekmi poskrbel Paulo Dybala. Stara dama iz Torina ima po treh krogih skupinskega dela lige prvakov maksimalni izkupiček, z današnjo zmago pa bi si zagotovila prvo mesto v skupini H.
Cristiano Ronaldo (levo) se v dresu Juventusa veseli zmag s soigralci. Foto: AP
Cristiano Ronaldo (levo) se v dresu Juventusa veseli zmag s soigralci. Foto: AP

Juventus se ponaša tudi z zastrašujočim startom v serie A, po enajstih krogih še ne pozna poraza, zbral je deset zmag in en remi za 31 točk, kar je novi rekord na Apeninskem polotoku. Nazadnje je padel Cagliari s 3:1, Ronaldo spet ni bil pri strelu, a je doslej zabil 7 golov v italijanskem prvenstvu, medtem ko v dveh odigranih tekmah v ligi prvakov še ni zatresel mreže tekmecev.

Po dvoboju s Cagliarijem trener Torinčanov Massimiliano Allegri ni bil povsem zadovoljen s pristopom vseh 90 minut, igralcem je očital pomanjkanje zbranosti pri vodstvu z 2:1, ko so gostje skoraj izenačili. Verjame, da bodo njegovi varovanci proti Manchester Unitedu na višji ravni. »To je pomemben večer za nas, saj si že lahko zagotovimo napredovanje v drugi krog. V Manchestru so odigrali zelo dobro tekmo, toda niti tam je nismo zaključili tako, kot bi morali. Našim navijačem bi radi pripravili nepozaben večer,« je napovedal neutrudni bosanski vezist Miralem Pjanić.

Manchester United je pri le štirih točkah, zato mora četa karizmatičnega trenerja Joseja Mourinha stopiti na plin, če se hoče oddaljiti od Valencie (2 točki). Napredovanje v izločilni del tekmovanja je za rdeče vrage obvezno, saj se je Mourinho že sprijaznil s tem, da v angleški premier league njegova ekipa za zdaj ne more dohajati Manchester Cityja, Liverpoola in še koga. United se je mučil tudi v zadnjem dvoboju z Bournemouthom, ki ga je dobil šele v sodnikovem podaljšku. Mourinhovi napadalci so v krizi, še najbolj belgijski reprezentant Romelu Lukaku, ki se je nazadnje gola veselil sredi septembra.

Slovenski reprezentant Jaka Bijol bo z moštvom CSKA na stadionu Lužniki v Moskvi pričakal Romo. Devetnajstletni vezist je sobotni mestni derbi z Dinamom (0:0) spremljal s klopi za rezervne igralce. CSKA ni v najboljši formi, zdrsnil je na peto mesto. V ligi prvakov je zbral štiri točke, dve manj od Real Madrida in Rome. Pred Bijolom in soigralci je torej prelomen večer.


Pari 4. kroga, skupina E: Bayern – AEK Atene, Benfica – Ajax; skupina F: Olympique Lyon – Hoffenheim, Manchester City – Šahtar Donjeck; skupina G: CSKA Moskva – Roma, Viktoria Plzen – Real Madrid, skupina H: Valencia – Young Boys, Juventus – Manchester United. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije