KOŠARKA

Bo Božiček Olimpiji prinesel Udriha?

Ljubljančani za resne igre potrebujejo šolanega organizatorja igre. Roman Lisac bo moral prepričati klubsko vlado, da najde cekine.
Fotografija: Bo Beno Udrih tako kot lani Ameriko zamenjal za evropski parket? FOTO: BC Zalgiris
Odpri galerijo
Bo Beno Udrih tako kot lani Ameriko zamenjal za evropski parket? FOTO: BC Zalgiris

LJUBLJANA – Košarkarji Petrola Olimpije so v torek odigrali tekmo domače lige. V Tivoliju so visoko porazili mestnega rivala Ilirijo, ki jo vodi Saša Dončić. Zmaji so bili suvereni, teden vadbe z novim trenerjem Sašem Nikitovićem je prinesel napredek. Ali to pomeni tudi skok na lestvici v ligi ABA in konkurenčen boj z za nekaj razredov boljšimi tekmeci – prva preizkušnja bo že jutri v Zagrebu proti Cedeviti, prihodnjo nedeljo proti Krki, ki mu bo sledilo še gostovanje v Črni gori v Baru pri Mornarju –, bo jasno zelo kmalu. Olimpija si želi pobegniti iz spodnjega doma regije in se vključiti v boj za mesta, ki še vodijo v Evropo. V teh dneh so si v Stožicah precej razbijali glavo, kako okrepiti zasedbo. Iz Srbije je prišel namig, da bi se lahko v Ljubljano preselil Stefan Pot, branilec beograjskega FMP. Ob tej novici se v taboru zmajev le nasmehnejo in dajo vedeti, da iz te moke ne bo kruha. Tudi zato, ker so v klubu trdno odločeni, da ne bodo zapravljali, če to res ne bo nujno. Ocenjujejo, da še niso tako daleč, čeprav jim je jasno, da na položaju organizatorja igre potrebujejo izkušenega igralca, ki bi znal vedno razigrati ekipo.

Bo Lisac pisal Božičku?

Verjetno bi v taboru zmajev razvezali mošnjiček le v primeru, da bi se za prihod v Olimpijo odločil Beno Udrih. Z njegovim prihodom bi zmaji ubili tri muhe na en mah: dobili bi izvrstnega in izkušenega košarkarja, ki je povrhu vsega še Slovenec, zato bi bil uporaben tudi za tekme v pokalu Spar in domači ligi. Tujca v domači ligi Olimpija ne more več registrirati, saj je že izpolnila dovoljeno kvoto za tekočo sezono. Poleg tega bi v Stožice z Udrihom priletel igralec, ki je zagotovo še vedno magnet za ljubitelje košarke. Minilo je 16 let, odkar je 36-letni Šempetrčan dres Olimpije menjal za Maccabi. Dotlej pa bo moral Nikitović vajeti igre vešče razporediti med Jusufa Sanona, Jana Špana, Blaža Mesička in Roka Badžima. Uspeh ekipe bo odvisen tudi od tega, kako bo Nikitović pojasnil svojim fantom, da je smisel organizatorja igre razigravanje moštva in ne le sebe! Direktorju Romanu Liscu pa preostane to, da v teh decembrskih dneh piše dobrim možem. Dragi Božiček, prinesi nam Bena Udriha! Ga bo uslišal upravni odbor kluba in dal evre za okrepitev? V takšni zasedbi ni zagotovila, da bodo zmaji kaj osvojili v tej sezoni, ko jim je iz rok že spolzel superpokal. To bi moralo biti dovolj jasno opozorilo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije