Avstrijec in Čeh že žanjeta sadove

Nemški skakalni as Karl Geiger v Predazzu oblekel rumeno majico. Slovenci v pokalu narodov ostajajo na šestem mestu.
Fotografija:
Odpri galerijo

Skakalna trenerja Stefan Horngacher in Michal Doležal, ki sta se po koncu prejšnje zime spoprijela z novimi izzivi, po začetnih težavah že žanjeta uspehe. Horngacher, ki je lani zapustil poljsko skakalno vrsto in se preselil na čelo nemške reprezentance, je minuli konec tedna v dolini Fiemme popeljal bavarskega inženirja Karla Geigerja do dveh zmag in obenem do rumene majice vodilnega v svetovnem pokalu.

»Bil je že skrajni čas, da se Karl zavihti na vrh. Že med novoletno turnejo je skakal dobro, v Predazzu pa je končno v celoti unovčil vrhunsko pripravljenost,« je 50-letni Avstrijec pohvalil Geigerja in druge varovance; v soboto so se namreč med osmerico prebili kar štirje Nemci – ob 26-letnem Bavarcu še petouvrščenega Constantina Schmida, šestouvrščenega Stephana Leyheja in Piusa Paschkeja (8.).
 

Dobro formo potrdil tudi Dawid Kubacki


V zadnjem obdobju ima obilo razlogov za zadovoljstvo tudi Horngacherjev nekdanji pomočnik Doležal, ki je lansko pomlad postal glavni trener v poljski izbrani vrsti. Po ne najboljšem startu v sezono se je 41-letni Čeh že znašel na udaru kritik, vendar pa jih je utišal najpozneje med nedavno novoletno turnejo, na kateri je v vsem sijaju zablestel Dawid Kubacki, ki si je na koncu v šampionskem slogu izbojeval zlatega orla. Mustaf, kakor kličejo 29-letnega asa iz Novega Targa na jugu Poljske, je dobro formo potrdil tudi v Italiji, kjer je na obeh preizkušnjah zaostal le za Geigerjem in Avstrijcem Stefanom Kraftom.


Tekmi v Predazzu, kjer se je moral sprijazniti zgolj s 26. in 25. mestom, pa bo poskušal čim prej pozabiti japonski zvezdnik Rjoju Kobajaši, ki je po zanj slabih nastopih izgubil vodstvo v skupni razvrstitvi. Še več; ob Geigerju ga je v točkovanju prehitel tudi Kraft. Očitno se pozna, da ne sodeluje več s finskim strokovnjakom Jannejem Väätäinenom, ki medtem pomaga Kitajcem.

Slovenci so se v dolini Fiemme predstavili v lepi moštveni luči. Potem ko si je v soboto točke priskakalo vseh šest naših reprezentantov, so se v nedeljo s Petrom Prevcem (7.), Anžetom Laniškom (9.), Domnom Prevcem (14.) in Cenetom Prevcem (15.) kar štirje prebili med najboljšo petnajsterico.

V pokalu narodov so izbranci selektorja Gorazda Bertonclja na dosedanjih 15 tekmah osvojili 1542 točk, kar je 493 več kot v enakem obdobju lani, vendar kljub temu na lestvici ostajajo prikovani na šesto mesto. Z več kot 200 točkami zaostanka za petouvrščenimi Japonci, medtem ko jih od vodilnih Avstrijcev loči že več kot tisoč točk.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije