ČRNO NA BELEM

Anže Kopitar bo nastopil za Slovenijo na SP

Kopitar je v nedeljo odigral zadnjo tekmo letošnje sezone v ligi NHL, saj ne bo igral v končnici.
Fotografija: Anže Kopitar. FOTO: Jože Suhadolnik. Delo
Odpri galerijo
Anže Kopitar. FOTO: Jože Suhadolnik. Delo

LJUBLJANA – Anže Kopitar bo igral za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v kazahstanskem Nur Sultanu, so danes sporočili s Hokejske zveze Slovenije (HZS). Vodstvo hokejskega kluba Los Angeles Kings je pozitivno odgovorilo na zaprosilo HZS. Kopitar se bo slovenski izbrani vrsti predvidoma pridružil v zadnjem tednu priprav pred odhodom na svetovno prvenstvo.

Slovenska reprezentanca se bo za vrnitev med svetovno elito potegovala na prvenstvu divizije I-A, ki bo od 29. aprila do 5. maja letos v Nur Sultanu (prej Astana). Risi bodo na prvenstvu merili moči z reprezentancami Belorusije, Južne Koreje, Litve, Kazahstana in Madžarske.

Kopitar je z losangeleškimi Kralji v nedeljo odigral zadnjo tekmo sezone v ligi NHL, saj ne bo igral v končnici. Za reprezentanco je med drugim igral tudi na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju in prišel do sedmega mesta, na zadnjih OI v Južni Koreji 2018 pa ga ni bilo, ker vodstvo NHL ni prekinilo sezone. »Razočaran sem, da na olimpijskem turnirju ne bomo videli najboljših, saj je to največji športni dogodek. Na srečo sem na zadnjih olimpijskih igrah lahko doživel to izkušnjo,« je Kopitar pred dvema letoma komentiral odločitev vodstva lige NHL, da v Pjongčangu ne bo igralcev NHL.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije