Aluminij še utrdil status trna v peti favoritom

Trener Slobodan Grubor umirjen pred nadaljevanjem 1. SNL. V klubu iz Kidričevega nihče ne zahteva lovorik.
Fotografija: Trener Aluminija Slobodan Grubor (na sredini) in njegovi pomočniki so nared za prvenstveno nadaljevanje. FOTO: Jure Banfi
Odpri galerijo
Trener Aluminija Slobodan Grubor (na sredini) in njegovi pomočniki so nared za prvenstveno nadaljevanje. FOTO: Jure Banfi

Trener Mure Ante Šimundža je breme favorita v prihajajočih nogometnih bitkah diskretno naprtil Aluminiju. Njegov kolega Slobodan Grubor tega ni sprejel, a je pred nadaljevanjem sezone, za katero bodo zeleno luč spet prižgali v petek z derbijem 26. kroga 1. SNL v Kidričevem, razkril, da so Kidričani nared za velike stvari.

Učinkovitost rdeče-belih je v zadnjih pripravljalnih tekmah šepala. Proti nogometašem Olimpije in Domžal so izgubili z 0:1, toda 51-letni Hrvat z Reke z avstrijskim potnim listom si ne beli las.

Vzeli bodo, kar se jim bo ponudilo

»Manjkalo je le malo več konkretnosti, upam pa, da bo že v petek povsem drugače,« je bil tudi sicer umirjen Grubor.
Aluminij je pod njegovim vodstvom še utrdil sloves trna v peti tradicionalnim favoritom v slovenskem nogometu in izbrusil moštvo, na katero je treba računati. »Ne bi rad govoril o favoritih, na vsak način pa bo zanimivo. Olimpija je v rahli prednosti, drugi smo skupaj. Iz našega zornega kota je pogled takšen, da bomo poskušali vzeti, kar se nam bo ponudilo,« je dejal izkušeni trener, ki je iz osamitve dobil v roke zgledno pripravljeno moštvo.



»Igralci so bili pod nadzorom, vadili so po programu in se vrnili v solidnem stanju. Pogrešali so igro z žogo, a so si kmalu povrnili občutek za žogo in kombinatoriko. Smo na dobri poti. Pomembno je, da smo ohranili mirnost, nismo v položaju, da bi morali osvojiti prvo mesto ali pokalno lovoriko. Prišli smo do položaja, da lahko tekmujemo tudi za lovorike. Nihče od nas ne zahteva končnih zmag,« Grubor daje vtis, da stavi na sproščenost.

Prvi in drugi dvoboj bosta vse prej ko mačji kašelj. »Ne bosta lahka, a najprej me zanima izključno prvi. O pokalnem nismo govorili še ničesar, smo pa zelo nabrušeni,« se je Grubor postavil v vlogo modreca, ki ima slovensko ligo v malem prstu. Drugič je že na trenerskem stolčku Aluminija, vmes je bil pomočnik prijatelja Zorana Barišića na Olimpijini klopi.

Mladi Slovenci so zelo nadarjeni

»Slovenska liga ni bila nikakršna neznanka. Izkušnja z Olimpijo, pri kateri je bilo vse v najlepšem redu, mi je prišla prav, ker smo imeli dobro filozofijo. Se pa držim načela, da se vedno učim; dobre stvari je treba pač prepoznati,« je priznal neobremenjeni strokovnjak. »Slovenska liga bi lahko bila manjša različica avstrijske. Model ji ustreza. Prav tako ima veliko podobnosti, po kakovosti, nadarjenosti igralcev in pogledu na nogomet je celo v prednosti. Avstrijska liga ima več denarja, spremlja jo več gledalcev in ima malo boljši igralni ritem. Drugih velikih razlik ni in zato SNL ne kaže podcenjevati. Slovenski igralci igrajo v uglednih tujih klubih in bodo tudi v prihodnje. Ker so zelo nadarjeni,« je bil poln hvale na račun slovenskih fantov. Enemu od njih, Dejanu Petroviću, ki je bil jeseni med najboljšimi posamezniki pri Aluminiju, je pomagal pri prestopu k dunajskemu Rapidu.
»Izpadlo je tako, kot da sem jaz prodal Dejana. Seveda ni res. Z Zoranom (Barišićem, ki je zdaj športni direktor Rapida – op. p.) sva prijatelja in sva že prej veliko govorila o potencialu mladih slovenskih nogometašev. Rapid se je usmeril k pomlajevanju in Dejan je zato postal eden od igralcev, ki ga je njegova skavtska služba spremljala dlje kot le eno, dve tekmi,« je poudaril trener Aluminija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije