Četverica z dna trguje za lepše čase

Rudar, Bravo, Tabor in Triglav snujejo nogometno pomlad. Strateg Sežančanov Mauro Camoranesi še brez resne okrepitve.
Fotografija: Slovensko nogometno javnost zanima, česa je kot trener Tabora sposoben nekdaj sloviti igralec Mauro Camoranesi. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Slovensko nogometno javnost zanima, česa je kot trener Tabora sposoben nekdaj sloviti igralec Mauro Camoranesi. FOTO: Leon Vidic

Medtem ko se nogometaši Olimpije, Maribora, Mure in Celja na nadaljevanje državnega prvenstva pripravljajo v Turčiji, štirje klubi iz spodnjega doma prvoligaške razpredelnice optimalno formo iščejo na domačih terenih in v hrvaški Istri. Zadnjeuvrščeni Rudar iz Velenja je v veliki zagati, saj za devetim Bravom iz Ljubljane zaostaja že za devet točk (8:17), CB24 Tabor iz Sežane je zbral 19, Triglav iz Kranja pa 20 točk.


Jeseni obupno skromni Rudar, ki je še brez zmage v tem DP, ne kaže posebnih znakov, da bi lahko prehitel trojico pred sabo. Hrvaški trener Andrej Panadić je sicer v moštvo dobil svojega sina Matea, 25-letnega vezista, ki se jeseni ni naigral v drugoligašu Rogaški. Dvajsetletni srbski štoper Jovan Vladimir Pavlović, ki se ni uveljavil na Slovaškem, bo poskušal okrepiti obrambo, prav tako 29-letni štoper Dino Škvorc, Hrvat, ki smo ga v preteklosti kratek čas spremljali v dresu propadlega Ankarana. V Šaleški dolini torej trgujejo, a vse skupaj za zdaj ne obeta dobrega razpleta.

Bravo je dobil dve vidni okrepitvi iz Maribora, Martina Kramariča in Sandija Ogrinca, ki imata bogate izkušnje tudi iz igranja za klub, ki se bori za obstanek. Oba sta v preteklosti nosila dres Krškega, zdaj pa bosta v Spodnji Šiški poskušala priti do novega zagona v karieri, potem ko so ju na stranski tir postavili v Mariboru. Če ne bo zasuka, ju čaka tavanje v sivem povprečju slovenske scene, ki ne prinaša velikega zaslužka.

Včeraj je četo trenerja Dejana Grabića dopolnil še 20-letni štoper Vanja Drkušić, ki se vrača v domovino po avanturah na Nizozemskem in v Italiji. Gre za še en up, ki je prekmalu odšel na tuje, pri komaj 16 letih v Heerenveen. Morda mladenič ni uganka za oglednike Brava in športnega direktorja Dejana Močnika, a se bo moral dokazati na prvoligaških terenih, kjer še ni tekal. Šiškarji sicer še naprej stavijo na pretežno slovenske fante.
 

Prvi as Tabora je trener


Povsem drugače je v Sežani, kjer so pozimi angažirali ugledno trenersko vodstvo iz Italije pod taktirko nekdanjega velikega asa Maura Camoranesija. Na stadionu Rajka Štolfa domuje kar 16 igralcev iz tujine, le 12 je Slovencev. Kraševce so med drugimi zapustili prvi strelec Predrag Sikimić (Domžale), eden ključnih vezistov Stjepan Babić in vratar David Adam (oba Ciper). Konkurenco med čuvaji mreže je okrepil 19-letni Hrvat David Šugić, 22-letni levi bočni branilec Damir Mehmedović iz Avstrije, na posojo je prišel 27-letni napadalec Karolis Laukžemis iz Litve, ki se ni uveljavil v hrvaškem prvoligašu Istri.

Že res, da sta Triglav zapustila odlična vezista Goran Brkić, ki se je vrnil v Olimpijo, in David Tijanić, ki bo nadaljeval kariero v poljskem prvoligašu Rakowu, a gorenjski »Bayern« se je tudi vidno okrepil. Nazadnje je v Kranj prispel 22-letni levi bočni branilec Erik Gliha, ki ima za sabo neugodno epizodo v belgijskem St. Truidnu. »Glede na to, da se v nogometnem smislu nisem preveč naigral, lahko zatrdim, da sem zrastel predvsem v mentalnem smislu. To bom poskušal unovčiti z dobrimi igrami v dresu Triglava, na ta način pa bom poskušal pomagati klubu do uresničitve ciljev,« napoveduje Gliha. Strateg Vlado Šmit z ekipo uigrava še druge nove orle: brata Martena in Rena Wilmotsa iz Belgije, vezista Armina Čerimagića iz BiH, ki je jeseni igral za Muro, in Berata Bečirija, ki prihaja iz makedonske Škendije, ter mladega štoperja Žana Luka Kocijančiča. Prestopni rok v Sloveniji traja do 15. februarja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije