DRAMATIČNO

Čeferin slavi zmago: klubi drug za drugim zapuščajo superligo

Čeferin »zarotnikom« ponudil možnost obrata.
Fotografija: Aleksander Čeferin. FOTO: Antonio Bronic Reuters
Odpri galerijo
Aleksander Čeferin. FOTO: Antonio Bronic Reuters

Angleška nogometna kluba Chelsea in Manchester City po poročanju britanske mreže BBC zapuščata superligo, ki jo je v nedeljo ustanovilo 12 evropskih klubskih velikanov. Po poročanju britanskih medijev so se jima pri zapuščanju lige pridružili še ostali štirje klubi.»Gospodje, naredili ste veliko napako,« je dejal Čeferin. »Nekateri bodo rekli, da gre za pohlep, drugi za ignoriranje tradicij angleškega nogometa. A ni še konec zgodbe, še je čas, da se premislite. Vsak se lahko zmoti.« Kot kaže, so njegove besede padle na plodna tla. Čeferin je pozdravil odločitev angleških klubov. »Vrnili so se in vem, da lahko veliko ponudijo ne le tekmovanjem, temveč celotni evropski igri. Zdaj je najpomembnejše, da gremo naprej in obnovimo enotnost, ki jo je imel nogomet pred tem,« je dejal Čeferin.

Po angleških klubih sta svoj izstop sporočila še Inter Milan in Atletico Madrid, kjer igra slovenski reprezentant Jan Oblak. Klubi so bili deležni ne le srda Uefe in Fife, ampak tudi svojih zvestih navijačev, ki so bili ogorčeni. V Arsenalu so ob novici, da zapuščajo superligo, navijačem sporočili, da se za »svojo napako opravičujejo.«

O izstopu razmišlja tudi Barcelona. Klubi, ki še vztrajajo pri projektu, so napovedali, da ga bodo »preoblikovali«.

Angleški klubi so superligo ustanovili manj kot 72 ur, potem ko so Real Madrid, Manchester United, Juventus, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal sporočili, da jo ustanavljajo. S tem pa so poželi ogromno kritik javnosti ter tudi krovnih nogometnih organizacij, vključno z Mednarodno in Evropsko nogometno zvezo, ki sta napovedali sankcije, če bi dejansko superliga zaživela.

Nekateri evropski mediji poročajo, da je Andrea Agnelli odstopil z mesta predsednika Juventusa. Po poročanju Guardiana pa tam zanikajo, da je njihov predsednik odstopil. Pestro nogometno dogajanje se bo očitno nadaljevalo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas