ROKOMET

Bezjak izstopil, sledi Kavtičnik?

Na EP v rokometu brez najbolj izkušenih mož? Selektor Vujović znova poklical Skubeta st.
Fotografija: Odnos med Markom Bezjakom in Veselinom Vujovićem je imel vzpone in padce. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Odnos med Markom Bezjakom in Veselinom Vujovićem je imel vzpone in padce. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Marko Bezjak je prek esemesa sporočil selektorju Veselinu Vujoviću, da je končal reprezentančno kariero in se odpovedal priložnosti, da bi bil osrednja osebnost ob odprtju nove dvorane v Ormožu, ko bodo slovenski rokometaši gostili Nizozemsko. Vse manj verjetno se tudi zdi, da bo dres z državnim grbom še oblekel kapetan Vid Kavtičnik.

Jesenska ohladitev napoveduje dvig rokometne temperature, ki bo doživela vrelišče na januarskem EP, že krompirjeva akcija v sklopu tedna EHF pa bo za Slovence resna in pestra. Reprezentanca se bo zbrala 20. oktobra v Zrečah, tri dni pozneje se bo na Ljubljanskem gradu udeležila slavnostne akademije ob 70-letnici RZS, dan zatem bo Rokometna simfonija, na kateri bosta v Celju karieri uradno sklenila Uroš Zorman in Luka Žvižej, v petek bo izbrana vrsta odigrala prijateljsko tekmo z Nizozemsko in v nedeljo še v Mariboru s Srbijo.

Reprezentanti, Vujović jih je povabil 21, bodo imeli na fakulteti za šport tudi testiranje motoričnih sposobnosti, nakar jim bo kondicijski trener Primož Pori pripravil individualne programe vadbe do začetka priprav za EP.
»Ja, kar pestro bo, ampak vsako minuto bomo poskušali čim bolje izkoristiti za resno delo,« je razmišljal Vujović, ki je spet v polnem pogonu, odkar je prevzel Zagreb. Kot je napovedal, je po dolgem času povabil Sebastiana Skubeta, na seznamu pa spet ni Kavtičnika.


»Imel je težave s kolenom, ravno je odigral tekmo za Aix, a še ni stoodstotno pripravljen. Bomo videli, kako bo decembra. Tvegano bi bilo imeti na desni strani tako Jureta Dolenca kot Kavtičnika, ki sta načeta,« je Vujović namignil, da kapetan morda ne bo kandidiral za euro na Švedskem.
 

Makuc za OI v Tokiu


Gotovo pa je, da je 33-letni Bezjak že odigral zadnjo tekmo za Slovenijo. To je bilo 13. junija lani v kvalifikacijah za SP z Madžarsko. Zbral je 116 nastopov in 209 golov ter osvojil bronasto kolajno na SP 2017. Glede na to, da je predsednik Franjo Bobinac pred kratkim izjavil, da se je s članom Magdeburga dogovoril o nadaljevanju igranja za reprezentanco, je bilo to presenečenje.

»Poslal mi je sporočilo in povedal, da ima še vedno težave s stopalom in da težko zdrži vse napore, zato od sebe ne more dati 100 odstotkov. Zahvalil se mi je, ker sem mu dal priložnost, in obžaloval, ker nismo skupaj osvojili še katere kolajne,« je povedal Vujović, ki se je na desnem zunanjem položaju odločil dati priložnost mlademu celjskemu igralcu Maticu Grošlju, na srednjem zunanjem pa bo ob Mihi Zarabcu in Deanu Bombaču znova Rok Ovniček.

Kronične težave na levem beku –​ Borut Mačkovšek in Nik Henigman igrata na Madžarskem – bo poskušal ublažiti vsestranski Sebastian Skube. Njegovega brata Staša, evropskega prvaka z Vardarjem, še nekaj časa ne bo zraven. »Staš je sijajen organizator igre, ampak ne prenaša konkurence, ta pa je v naši reprezentanci močna,« je razložil Vuja in na vprašanje, kdaj bo dal priložnost celjskemu upu Domnu Makucu, odgovoril pomenljivo: »Na olimpijskih igrah v Tokiu.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije