Betonske noge davek utrujenosti

Anamarija Lampič v trondheimskem sprintu obstala v četrtfinalu. Telo najboljše slovenske tekačice ima dovolj, želi si počitka.
Fotografija: Anamarija Lampič bi rada imela hitre noge, a naporna sezona že terja davek. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Anamarija Lampič bi rada imela hitre noge, a naporna sezona že terja davek. FOTO: Roman Šipić

Smučarska tekačica Anamarija Lampič je obstala v četrtfinalu sprinterske preizkušnje v klasičnem koraku na Norveškem in zasedla 17. mesto. V obeh konkurencah je na zadnji postaji švedsko-norveške tekaške turneje zmaga ostala doma, v ženski konkurenci je slavila Maiken Caspersen Falla, v moški pa Johannes Høsflot Klæbo. Drugo mesto je pri dekletih osvojila najhitrejša iz kvalifikacij Švedinja Jonna Sundling, tretje pa Švicarka Nadine Fähndrich. Švedinja Linn Svahn, ki je v torek prehitela Lampičevo v sprinterskem seštevku svetovnega pokala in prevzela vodstvo, je izpadla v polfinalu, a ostaja v rdeči majici vodilne v sprintu. Švedinja ima zdaj pred zadnjimi štirimi sprinti sezone pred drugouvrščeno Slovenko 17 točk prednosti (449:432). Tretja je Sundlingova s 386 točkami.

Lampičeva je v kvalifikacijah zasedla 16. mesto. V četrtfinalu je tekla v prvi skupini, v konkurenci Norvežank Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Finke Laure Mononen, Švicarke Laurien van der Graaff in glavne tekmice v boju za rdečo majico Svahnove in se ni prebila v polfinale, zasedla je četrto mesto. Do polfinala ji je zmanjkalo 29 stotink sekunde. Neposredno sta se v polfinale iz skupine 1 uvrstili vodilna sprinterka sezone Svahnova in najboljša tekačica sezone Johaugova, nato pa sta obe izpadli v polfinalu in zasedli osmo oziroma deveto mesto.

Od Åreja katastrofa

»Utrujenost se vleče, odkar smo zapustili Östersund. Preprosto se ne morem regenerirati, noge imam čisto trde, betonske. Poskušali smo vse, tudi z masažo, a očitno ima moje telo dovolj. Želi si premora in zato sem se tudi odločila, da ne startam na zasledovalni tekmi na 15 km v klasični tehniki in tako zaključim turnejo. Očitno je bilo zame preveč, vso energijo sem porabila že v Östersundu. Tokrat sem si zagotovo želela več, a na žalost telo ni v takšnem stanju, kot bi si želela. Imeli smo tudi nekaj težav z oprijemom smuči. Preprosto so tile štirje dnevi od Åreja naprej katastrofa,« je utrujeno pripovedovala Lampičeva. V moškem sprintu so prvih pet mest zasedli Norvežani, drugi je bil Pål Golberg, tretji pa Erik Valnes. Miha Šimenc in Janez Lampič se nista prebila skozi kvalifikacije. Šimenc, ki je na zadnjem sprintu v Åreju s sedmim mestom dosegel uvrstitev kariere, je tokrat v kvalifikacijah odtekel 36. čas, Lampič 58. Slovenca tudi nista startala na zasledovalni preizkušnji na 30 km v klasičnem koraku. V zasledovanju je pri ženskah zmagala Johaugova, pri moških Golberg.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije