USPEH

Balinarji pobirali kolajne v Franciji

Na svetovnem prvenstvu so se izkazali tudi primorski člani reprezentance. Slednjo so slovesno pričakali v Sežani.
Fotografija: Slovenska reprezentanca v Sežani FOTOgrafije: Olga Knez
Odpri galerijo
Slovenska reprezentanca v Sežani FOTOgrafije: Olga Knez

Na svetovnem prvenstvu v balinanju, ki je potekalo v kraju Martigues v Franciji, je bila slovenska reprezentanca, ki sta jo vodila mladinski selektor Anton Kosar in članski Bojan Berčič, med najuspešnejšimi – skupaj z gostitelji. Naša reprezentanca, ki jo sestavlja 19 članov, od tega devet tekmovalcev, je v desetih kategorijah in v štirih disciplinah osvojila tri zlate, eno srebrno ter šest bronastih medalj.
Sprejem Guština na njegovem domu v Vrhovljah
Sprejem Guština na njegovem domu v Vrhovljah

Dobro so se odrezali tudi primorski športniki, kar trije so osvojili zlato. Izjemno uspešni so bili v mlajših kategorijah. Pri mladincih je Jaka Štremfel (BK Agrochem Hrast Tupelče Kobjeglava) osvojil zlato medaljo v igri posamezno, skupaj z Janom Guštinom (BK Repentabor in BK Agrochem Hrast) je stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v igri dvojic, v natančnem zbijanju mu je pripadel bron, Guštin pa je skupaj z Luko Blaževičem (BK Jadran Izola) osvojil bron v štafetnem zbijanju. Tudi slovenska mladinska ekipa, ki jo sestavljajo omenjeni primorski športniki, je osvojila zlato. Pri mlajših članih (do 23 let) je Gašper Povh osvojil 1. mesto v hitrostnem izbijanju ter bron v igri posamezno.


Sprejem za celotno slovensko reprezentanco je potekal v Sežani, dobrodošlico Janu Guštinu pa so pripravili tudi prebivalci Vrhovelj; sprejeli so ga predsednik vaške skupnosti Vojko Ravbar, Drago Šuligoj, ki je že več kot 25 let predsednik BK Repentabor, za katerega tekmuje tudi Jan, sežanski župan David Škabar in domači godci. Neizmerne sreče niso skrivali Janovi starši Jordan in Elena ter sestra Iva, prav tako uspešna balinarka, državna prvakinja ter članica slovenske balinarske reprezentance. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas