NOGOMET

Badžim in Bogatinov za prvoligaško idilo

Nogometaši Ankarana in Aluminija danes odpirajo spomladanski del sezone. Brezdomci iz Primorske tokrat gostitelji v Ajdovščini, Kidričani z novim trenerjem.
Fotografija: Trener Aluminija Oliver Bogatinov optimistično začenja samostojno trenersko pot na prvoligaški sceni. Foto: nkaluminij.net
Odpri galerijo
Trener Aluminija Oliver Bogatinov optimistično začenja samostojno trenersko pot na prvoligaški sceni. Foto: nkaluminij.net

LJUBLJANA – Nogometni brezdomci iz slovenskega prvoligaša Ankaran Hrvatini in Aluminij iz Kidričevega bodo danes ob 13. uri izjemoma v Ajdovščini, kjer se že leta ne igra prvoligaški nogomet, odprli drugi del sezone s preloženo tekmo 18. kroga. Decembra namreč Ankarančani niso mogli gostiti šumarjev, ker je bilo igrišče v Dravogradu, kjer je njihov domicil v tej sezoni, prekrito s snežno odejo, tako pa je tudi v teh dneh, zato je sledil pobeg na Primorsko, kjer bo tekma zaprta za javnost zaradi (objektivno) prepozne prijave dogodka. Zadnjeuvrščeni Ankarančani še gojijo upe na veliki spomladanski zasuk, da bi se dvignili z dna lestvice in ohranili možnost za obstanek. Toda že na infrastrukturnem in organizacijskem področju za tekmeci krepko zaostajajo, zato se zdi ta misija nemogoča. Pozimi se je zasedba trenerja Vlada Badžima korenito spremenila, odšla je deseterica mož, prišlo je kar enajst novincev, ki so v ekipo kapljali postopno. Tako je vprašljiva uigranost moštva, toda Badžim poudarja svetle točke: "Kar se tiče sestave moštva, mi je zdaj lažje glede na prihode igralcev. Dobro veste, kakšne težave imamo skozi vso sezono, ob tem pa nam nekateri še vztrajno mečejo polena pod noge. Toda ne damo se, priprave so bile delovne, resda pa rezultati na pripravljalnih tekmah niso bili posebno uspešni. Vodstvo kluba se je potrudilo, da imamo glede na okoliščine optimalne razmere za delo in da bo ekipa močnejša kot jeseni. Imeli smo tudi nekaj težav s poškodbami in boleznijo, a bomo šli kljub temu pogumno v boj s tekmeci. Že prvi tekmi z Aluminijem in Triglavom (ta bo v soboto predvidoma v Novi Gorici, op. p.) sta za nas zelo pomembni. Če pridemo do polnega izkupička, se bo marsikaj spremenilo." Ob številnih novih obrazih Badžim največ pričakuje od defenzivnega vezista iz Venezuele Hermesa Aristotelesa Romera, brazilskega napadalca Felipeja Santosa, vezista iz BiH Čazima Suljića in hrvaškega napadalca Vedrana Gerca.

Na drugi strani ima njegov kolega Oliver Bogatinov, ki je to zimo prevzel vodenje Aluminija, naravnost idilične razmere za delo. Prišel je v urejeno okolje z velikim potencialom in izvrstno infrastrukturo. Ob tem je dobil šest kakovostnih okrepitev, zato so pričakovanja vodstva zanj povsem jasna in, kar je najpomembneje, izvedljiva. "Glavni cilj je obstanek v prvoligaški druščini brez dodatnih kvalifikacij, ob tem pa moramo uveljaviti čim več mladih igralcev. S tem moštvom je to uresničljivo. Igrali bomo pragmatično, slog igre bo podvržen značilnostim nogometašem. V tem trenutku še nimam udarne enajsterice, imam pa skupino fantov, ki jim povsem zaupam, in menim, da bodo izkoristili svojo priložnost in prispevali svoje ne glede na to, koliko bodo igrali. Na vsakem položaju imam na voljo dva kakovostna igralca," je diplomatsko pojasnil Bogatinov, ki smo ga podrezali tudi okrog statusa izjemno obetavnih Dejana Petroviča in Matica Vrbanca, ki sta jeseni stagnirala v razvoju. "Petroviča in Vrbanca vidim v prvi postavi. Vrbanec se je jeseni žrtvoval za potrebe ekipe, ko ni igral svoje naravne vloge. Vsekakor ga vidim v zvezni vrsti," je jasen strateg rdeče-belih. Po današnjem gostovanju v Ajdovščini pri ekipi z dna bo njegova zasedba gostovala tudi v soboto, in sicer pri prvaku v Mariboru. Pred 39-letnim Oliverjem Bogatinovim, ki še ni samostojno vodil prvoligaša, je pa bil pomočnik Nedžadu Okčiću v Kopru in Marijanu Pušniku v Olimpiji, je torej zelo kontrasten start v morda najpomembnejši etapi njegove trenerske kariere: "Hvaležen sem za priložnost v Kidričevem. V to ekipo bom vložil vso svojo energijo, celega sebe." V soboto in nedeljo bodo na sporedu tekme 19. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije