NOGOMET

Brezposelni Rakovič po rekord, Kapič jih vidi na vrhu prve lige

Objavljeno 11. julij 2012 09.54 | Posodobljeno 10. julij 2012 22.32 | Piše: Drago Perko

Spins omogoča brezposelnim igralcem pripravo na novo sezono in igranje tekem.

Ekipa Spinsa pred tekmo z Belo krajino (foto: Spins).

Poletje je čas, ko si mnogo igralcev išče klube in novo okolje. Nekaterim je uspelo, drugim ne, tretji pa svojo priložnost iščejo prek sindikata. »Tudi letos smo pripravili poseben program za igralce, ki nimajo kluba,« pojasni Jaka Jakopič, sekretar Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije. Ritem je malodane tekmovalen in delo podobno tistemu v klubu. Igralci se zberejo na treningih štirikrat na teden, poleg tega odigrajo še dve tekmi. Minuli teden so bile na sporedu kar tri, ugnali so Belo krajino (3 : 0), tesno izgubili proti ukrajinskemu Metalurgu (1 : 2) ter remizirali z ukrajinskim Sevastopolom (2 : 2).

Želijo si, da igralcem uspe

»Želimo si, da igralcem uspe, da si hitro in učinkovito najdejo posel,« doda Jakopič. Ekipo vodi nekdanji trener Olimpije Suad Beširević, trenirajo pa v Mengšu v kampu Harmonija. »Bistveno je, da igralci ostanejo v stiku z nogometom in v vadbenem ritmu. Če so taki, potem nimajo težav, ko najdejo novega delodajalca,« še doda Jakopič. Z njimi je en dan vadil tudi reprezentant Branko Ilić, ki pa je že razrešil, kje bo brcal v novi sezoni. »Jasno nam je, da po enem treningu z nami ni dobil dela na Cipru, a je bil hvaležen, ker je lahko treniral, to šteje,« še izvemo od Jakopiča. S sindikalno ekipo trenirajo tudi nekdanja reprezentanta Bekim Kapič in Ermin Rakovič ter še dva znanca prvoligaških zelenic, Matjaž Lunder in Igor Lazič. Delo nadaljujejo, tiste, ki bodo še naprej brez službe, pa čaka še turnir v Amsterdamu 20. julija.
»Pogodba mi je potekla, odločil sem se, da se pridružim ekipi sindikata. Vsak tako kakovosten trening je še kako dobrodošel,« izvemo od Kapiča, ki je končal epizodo pri Celju, še prej je bil na Cipru. Bekim je pohvalil delo na treningih, kjer je poudarek na delu z žogo. V ekipi sindikata je precej zvenečih imen. Kako visoko bi segli v prvi ligi? »Prepričan sem, da bi se borili za Evropo! Bili bi zelo konkurenčni,« izstreli Kapič, sicer branilec. Delo si išče tudi napadalec Ermin Rakovič. »Rad bi še igral,« ne skriva ambicij, razkrije pa, zakaj ga kljub 34 pomladim še vleče na travnik. »Rad bi dosegel še 23 zadetkov v prvi ligi, da bi postal absolutni rekorder tekmovanja.« Na prvem mestu je še vedno Štefan Škaper, ki je v dresu Beltincev in Mure spravil 130 žog v tekmečeve mreže. Sindikalisti pa brcajo naprej. Danes jih čaka obračun z Dravinjo, v petek pa še proti Radomljam.

Deli s prijatelji