NAPOVEDI

Bo Luka Zahovič zapustil Maribor?

Objavljeno 02. avgust 2015 10.45 | Posodobljeno 02. avgust 2015 10.46 | Piše: D. P.

Vijoličasti razmišljajo o prodaji svojih dragocenosti, v izložbi tudi sin športnega direktorja.

Nizozemska za obetavnega napadalca sploh ne bi bila slaba izbira! Foto: Mavric Pivk/Delo

V NK Maribor so se precej prej, kot so računali, poslovili od Evrope. Slava in evri so šli kazahstanski Astani, ki je bila usodna za varovance trenerja Anteja Šimundže v drugem krogu kvalifikacij lige prvakov. Vijoličastim je ostala na voljo domača scena, ni pa jasno, ali bo Štajercem na poti do 14. naslova državnega prvaka pomagal tudi 19-letni Luka Zahovič.

Da utegnejo v Mariboru prodati nekaj igralcev, ne bi bilo presenečenje in klub ne skriva, da je na njegov naslov priromala ponudba nizozemskega Heerenveena (leta 2009 je bil nizozemski pokalni prvak), ki se je ogrel za Zahoviča mlajšega. Ob koncu redakcije so nam v NK Maribor povedali, da se o nizozemski ponudbi še pogovarjajo in odločajo. Luka je v sredo igral prijateljsko tekmo proti Hrvaškemu Dragovoljcu, sinoči pa je kandidiral za mesto v ekipi v tretjem krogu prve lige, ko je v Ljudskem vrtu gostovalo Krško. V taboru vijoličastih so nas tudi prijazno spomnili, da prestopni rok traja do 31. avgusta, drugače povedano – če Luka ne bo šel na Nizozemsko, morda odide drugam.

Sin Zlatka Zahoviča, zdajšnjega športnega direktorja Maribora, se je rodil na Portugalskem, prve nogometne korake je naredil v Lizboni pri Benfici, od 2007. je v Mariboru. V lanski sezoni je zabil 12 golov v prvi ligi, enega v ligi prvakov, v letošnji pa je uvodoma zablestel v reprezentanci do 21 let, ko je prispeval tri gole. Slovenska mlada vrsta, vodi jo Primož Gliha, je slavila na turnirju v Ukrajini. Gol je gostiteljem dal tudi razigrani Luka.

S slovesom od Maribora bi se Luka otresel očetove sence, ki ga spremlja na vsakem koraku. Na tujem, Nizozemska za mlade obetavne igralce sploh ni slaba izbira, bi 19-letni napadalec zagotovo dobil nov veter v jadra svojega razvoja. 

Deli s prijatelji