NOGOMET

Na vrhu pričakovano Liverpool, Juve, Barça ...

Kdaj bodo nadaljevali nogometno sezono v nacionalnih prvenstvih in ligi prvakov? Klubi in zveze delujejo z utripom 30 udarcev na minuto.
Fotografija:
Odpri galerijo

Vrhunski poklicni šport se sooča z najhujšo eksistenčno krizo po drugi svetovni vojni, večina prireditev je odpovedanih, klubi in zveze delujejo z utripom 30 udarcev na minuto, po vsem svetu spremljajo vladavino koronavirusa, ki je paraliziral večino športnih tekmovanj. Nogomet ni izjema in vodilni možje razmišljajo, kako spraviti pod streho sezono v premier league, serie A, ligi prvakov, 1. SNL in tudi letošnje evropsko prvenstvo.


Jutri bo o nadaljnji usodi sezone 2019/20 odločal celotni nogometni vrh na stari celini, javnost pa v resnici pričakuje le eno: večmesečni zamik državnih prvenstev in lige prvakov ter s tem preložitev eura 2020 za eno leto, torej bi dobili euro 2021. Pobude zadnjih dni o turnirju v decembru 2020, ki so jih lansirali nekateri mediji, so – upoštevaje tehtne dejavnike – malo verjetne in celo neresne.
 

Torek dan D za nogomet


Počakajmo na torek, ki bo dan D za ogromno evropsko nogometno družino pod vodstvom Aleksandra Čeferina. Že zdaj pa je mogoče špekulirati o usodi sezone, če trdovratni virus ne bi izgubil ritma oziroma ga Evropejcem ne bi uspelo spraviti pod nadzor in povsem stabilizirati življenjskih razmer v predvidenih dveh mesecih.


Večina držav je preložila nadaljevanje državnih lig do prvega tedna aprila (4. april je sobota), toda kakršno koli načrtovanje tekem na omenjeni konec tedna bi bilo danes preuranjeno, saj ima glavno besedo novi koronavirus. Rezervni scenarij je prižig zelene luči za prvi vikend v maju (2. maj je sobota), odtlej pa bi klubi živeli v neizprosnem ritmu dveh tekem tedensko vse do konca junija in celo začetka julija. Na ta način bi spravili pod streho celotno klubsko sezono v nacionalnih prvenstvih in ligi prvakov. Seveda na račun eura 2020.

Če bi ta možnost padla v vodo in bi bila stara celina – bog ne daj – ohromljena še dlje, bi lahko ostalo pri zdajšnjih rezultatih. V tem primeru bi postali državni prvaki naslednji klubi: Liverpool bi si zasluženo pripisal prvi naslov angleškega prvaka po letu 1990, v Franciji bi (p)ostal najboljši PSG, Juventus bi le za točko pobegnil Laziu v italijanski serie A, svoji vitrini bi ozaljšali tudi Bayern, Barcelona in – Olimpija. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije