NOGOMET

Krško brez bele zastave v LV

V 17. krogu nogometnega prvenstva vodilni Maribor proti zadnjemu. Krčani z v. d. trenerja Radovanom Karanovićem upajo na dvig z dna.
Fotografija: Trener Maribora Darko Milanič hoče spet ploskati svojim varovancem. Foto: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Trener Maribora Darko Milanič hoče spet ploskati svojim varovancem. Foto: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Nogometaši Maribora se bodo danes ob 17. uri za letos poslovili od svojih navijačev v Ljudskem vrtu. V 17. krogu bodo namreč gostili zadnjeuvrščeno moštvo Krškega, do konca jesenskega dela državnega prvenstva pa jih čakata še gostovanji v Domžalah in Velenju pri Rudarju. »Ti trije tedni, ki so še ostali do konca, so zelo pomembni. Vemo, kako pestra bo pomlad, zato potrebujemo čim večjo zalogo točk in želimo si nadaljevati v pozitivnem ritmu. Pred seboj imamo velik cilj, da bi serijo zmag povečali na tri, štiri, tudi na pet. To nam je dodaten motiv za ta finiš, saj nam kljub zelo dobrim igram med prvenstvom ni uspelo zmagati več kot trikrat zapored. Ker smo v dobrem trenutku, z optimizmom gledam na zaključne tekme jesenskega dela,« je povedal trener Maribora Darko Milanič, ki še vedno ne more računati na kaznovanega vezista Dina Hotića.

Krško prihaja v Ljudski vrt z novim, začasnim trenerjem. Radovan Karanović je svojčas igral za vijolične in delal kot trener v mladinskem pogonu Maribora. Po slovesu Alena Šćulca je prevzel vodenje ekipe. »V Maribor gremo dobro pripravljeni in motivirani. Nikakor ne bomo mahali z belo zastavico. Naloga je odigrati čvrsto tekmo in upam, da nam uspe nadgraditi igro s pozitivnim rezultatom,« upa Karanović, ki ima po novem svetovalca v še enem bivšem igralcu in trenerju Maribora, Hrvatu Milanu Đuričiću. Posavci so spet zašli z začrtane poti, ko so napovedali razvoj mladih domačih fantov, v ekipo pa naj bi uvrstili le nujno potrebne tujce. A so ravnali drugače in spet plačali hud davek, saj so s preštevilnimi tujci zabetonirani na dno lestvice, kjer bodo zagotovo ostali tudi po tem krogu. Vse drugo bi bila prvovrstna senzacija.

Danes bo poseben naboj prisoten tudi v knežjem mestu ob Savinji, kjer bomo spremljali savinjsko-šaleški derbi med Celjem in velenjskim Rudarjem, ki bi rad pobegnil z nevarnega območja na lestvici. Pari 17. kroga: Celje – Rudar (glavni sodnik Mitja Žganec; danes ob 14.45), Maribor – Krško (Nejc Kajtazović; danes ob 17. uri), Triglav – Domžale (Vojko Goričan; jutri ob 13. uri), Gorica – Aluminij (Damir Skomina; jutri ob 15. uri). 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije