PRESTOP

Renato Vugrinec okrepil Maribor

Objavljeno 23. julij 2012 19.40 | Posodobljeno 23. julij 2012 19.40 | Piše: S. U., STA

Nekdanji državni reprezentant je nazadnje igral za nemški Hamburg.

V dresu Celja Pivovarne Laško.

MARIBOR – Slovenski rokometaš Renato Vugrinec bo kariero nadaljeval v Mariboru. Kot je danes sporočil RK Maribor Branik, je za prihajajočo sezono sklenil pogodbo s 37-letnim desnim zunanjim igralcem, ki je nazadnje igral za nemški Hamburg.

Deset sezon preživel v Celju

Nekdanji slovenski reprezentant, za slovensko izbrano vrsto je zbral 194 nastopov, je na klubski sceni deset sezon preživel v dresu Celja Pivovarne Laško. Zadnjo sezono je preživel v nemškem Hamburgu, igral pa je tudi še za dva evropska kluba, tri sezone za španski San Antonio in dve za nemški Magdeburg.

»Takoj zatem, ko so Mariborčani pokazali interes zame, sem pričel razmišljati, zakaj pa ne. Maribor je namreč veliko športno okolje, kjer je nogomet sicer šport številka ena, vendar je tudi rokomet v vzponu. Želim si biti del tega vzpona in menim, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami veliko pripomorem k temu. Ambicije kluba so zastavljene visoko. Seveda si želimo čim višje v državnem prvenstvu in tudi na evropski sceni se želimo obdržati čim dlje,« je dejal novi član mariborskega kluba.

Ob primerni odškodnini tudi v drug klub?

Direktor Maribor Branika Andrej Bauman je sicer dodal, da lahko Vugrinec do 20. avgusta ob primerni odškodnini še zamenja klub. Mariborski rokometaši pa bodo v torek na žrebu na sedežu evropske rokometne zveze na Dunaju dobili tudi tekmece v prvem krogu novoustanovljenega evropskega pokala EHF.

Deli s prijatelji