USPEH

Mlinaričeva kljub raku do srebrne medalje

Objavljeno 10. avgust 2013 16.34 | Posodobljeno 10. avgust 2013 16.34 | Piše: P. J.

Ko je izvedela za diagnozo, se je zbala, da ji ne bo uspelo.

Nika Petelin, Tjaša Zorn, Danaja Černe, Lucija Mlinarič, Meta Arčon, Sara Pregelj in Kaja Arčon.

LJUBLJANA – Močna volja in pozitivno razmišljanje sta gnala Lucijo Mlinarič, da je premagala psihološke ovire in na svetovnih igrah osvojila srebrno kolajno. Kljub temu da so ji zdravniki diagnosticirali raka, se ni predala, ampak se je zbrala, pogumno sprejela diagnozo in se spopadla z boleznijo, poroča Siol.

Na igrah si je (v zdaj že 23-letni karieri) nato prikotalkala svojo 23. kolajno z največjih tekmovanj. Dejala je, da se je, ko je izvedela za diagnozo, zbala, da ne bo mogla opraviti programa tako, kot si je želela, toda zdaj ko ji je uspelo, pravi, da je ta kolajna najslajša od vseh. »Zame je kot zlata. Nekaj posebnega.«

Povedala je, da so ji sotekmovalke in sotekmovalci stali ob strani in da so dni na svetovnih igrah preživeli kot bratje in sestre.

Lucija se zdaj zaradi bolezni umika iz športa. Pravi, da načeloma odhaja za eno leto, kolikor naj bi trajalo zdravljenje. Dokler še ni določen dan operacije, bo z reprezentanco na Rogli, kjer bo sodelovala kot trenerka, nekaj časa pa bo posvetila tudi počitku. 

Deli s prijatelji