ZMAGA

Košarkarice Athlete Celja postale državne prvakinje

Objavljeno 09. maj 2016 23.37 | Posodobljeno 09. maj 2016 23.38 | Piše: STA, T. Pa.

Proti kranjskemu Triglavu so slavile s 3 : 0.

CELJE – Košarkarice Athlete Celja so še petič zaporedoma in skupno 12. v Sloveniji postale državne prvakinje. Finalni niz te sezone proti kranjskemu Triglavu so dobile s 3 : 0 v zmagah, potem ko so na domačem parketu danes izkoristile že prvo zaključno žogo in slavile z 79 : 59.

Za najkoristnejšo igralko finala so izbrali Ivano Dojkić iz Athleta Celja, najbolj borbena igralka v sezoni je bila njena soigralka Larisa Ocvirk, priznanje za najkoristnejšo posameznico celotne sezone pa je pristalo v rokah kapetanke Triglava Žive Zdolšek.

Četudi je bil tretji obračun najtesnejši v finalnem nizu, so na njem Celjanke vseeno prikazale suvereno predstavo. Tudi tokrat so se v ospredje prebile že v uvodni četrtini, največji korak k uspehu pa nato napravile v drugi četrtini. Po obojestranski osebni napaki Maje Jakobčič in Ivane Dojkić je slednja zaradi ugovarjanja prejela še tehnično napako, ta pa je še dodatno spodbudila njene soigralke.

Po odhodu mlade Hrvatice na klop so njene soigralke napravile delni niz 12 : 0, povedle s 33 : 17 in v nadaljevanju niti igre trdno držale v svojih rokah. Triglavanke so se z agresivno obrambo in z odličnim skokom v napadu slabih osem minut pred koncem približale na 59 : 51, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči.

Pri Celjankah je tekmo s 17 točkami zaključila Annamarija Prezelj, 12 jih je ob 10 skokih dodala kapetanka Tina Jakovina. Za Triglav je 17 točk in 10 skokov prispevala Maja Jakobčič.

»Niti v sanjah si nisem predstavljal, da se bo finalni niz razpletel na tako. To je dokaz, da so dekleta dorasla takim situacijam ter sprejela psihološki pritisk. Vsi smo napovedovali, da je mogočih tudi pet tekem. V finalu smo nato res dominirali, za kar dekleta zaslužijo res ogromne čestitke. Čestital bi rad tudi svojim pomočnikom ter upravi kluba, ki se bori, da lahko iz sezone v sezono dokazujemo, da znamo ustvarjati dobre košarkarice in jim nuditi dovolj priložnosti. Upam, da s tem raste tudi celotna slovenska ženska košarka,« je po novem naslovu celjskega kolektiva dejal trener Damir Grgić.

»Naša ekipa ni pričakovala, da bo finale zaključila po treh tekmah in s takimi izidi. Resnično smo pokazale največ, kar lahko, in to je bila resnično drugačna igra, kot smo jo s soigralkami kazale do finala. Res sem vesela, da je v slačilnici vladalo resnično odlično vzdušje ter da smo se držale vseh napotkov, ki nam jih je dal trener Grgić. Čestitke soigralkam iz dna srca, lepo smo zaključile sezono,« pa velikega veselja ni skrivala Dojkićeva, ki je bila med najbolj zaslužnimi, da Triglav tudi v petem poskusu ostaja brez zmage v finalnem nizu.

Deli s prijatelji