ZA KONEC

Janja Garnbret rekordno sezono končala s prvo zmago v Kranju

Objavljeno 12. november 2017 19.59 | Posodobljeno 12. november 2017 19.59 | Piše: STA, Ma. M.

Veliko veselje na domačih tleh.

Janja Garnbret.

KRANJ – Janja Garnbret je zmagovalka zadnje tekme letošnjega svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti v Kranju. V Kranju je prvič zmagala, potem ko je bila na domači tekmi dvakrat tretja. Drugo mesto je pripadlo Južnokorejki Džajn Kim, tretje mesto je osvojila Britanka Molly Thompson-Smith, četrta je bila Francozinja Julia Chanourdie, Mina Markovič peta, Vita Lukan pa je svoj prvi veliki finale končala na sedmem mestu.

Garnbretova si je s sijajnim nizom dosežkov že pred kranjskim zaključkom sezone zagotovila kar dva naslova, saj je že drugič v zadnjih dveh letih kot najbolj vsestranska športna plezalka zmagala v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. Naslov v olimpijski kombinaciji, gre za seštevek sezone v težavnosti, balvanih in hitrosti, je osvojila z rekordno prednostjo. Rekordna pa je bila tudi njena celotna sezona, balvanska in težavnostna, saj je skupno devetkrat zmagala, kar je največ doslej v eni sezoni v zgodovini tega športa, šestkrat v težavnosti in trikrat v balvanih. Šest zmag, sicer v neprekinjenem nizu, je leta 2007 kot prva Slovenka dosegla Maja Vidmar, prva slovenska skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti.

V moški konkurenci je zmagal Avstrijec Jakob Schubert, Domen Škofic pa je pristal tik pod stopničkami na četrtem mestu. Schubert je edini v finalu splezal do vrha smeri. Garnbretova je kranjsko zmago, potem ko je v soboto osvojila vse tri smeri do vrha, osvojila z najboljšim dosežkom ženskega finala, z višino tik pod vrhom 44+.

Deli s prijatelji