SP 2018

Ivan Rakitić: Brat Luka Modrić, sploh ne veš, kako sem ponosen

Zgodovinski uspeh Hrvaške navkljub porazu v finalu svetovnega prvenstva. 
Fotografija: Hrvaška predsednica je v Moskvi tolažila najboljšega igralca prvenstva Luko Modrića. FOTO: Carl Recine Reuters
Odpri galerijo
Hrvaška predsednica je v Moskvi tolažila najboljšega igralca prvenstva Luko Modrića. FOTO: Carl Recine Reuters

ZAGREB – Kljub porazu v finalu proti Franciji na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji so hrvaški navijači ponosno proslavili največji uspeh izbrane vrste po bronasti medalji leta 1998. Na tisoče nogometnih navdušencev je tekmo spremljalo na prostem, po koncu pa so nadaljevali proslavljanje srebrnih nogometašev.

Na Hrvaškem se je tudi po četrtem zadetku Francozov, ko je bilo bolj ali manj jasno, da je naslov nedosegljiv, nadaljevalo navijaško vzdušje. Sanje o naslovu se sicer niso izpolnile, a so nogometaši že z uvrstitvijo v finale dosegli zavidanja vreden uspeh. Hrvati so zadnjo tekmo svojih junakov pospremili v veselem vzdušju, z navijaškimi slogani, baklami, s petardami in z ognjemetom.
 

Preberite še:

Francozi v deliriju, naslov svetovnih prvakov je njihov
Incident na igrišču
FOTO in VIDEO: Spektakel v Moskvi z Niko Kljun

Tako kot po zmagah na treh prejšnjih tekmah je bilo tudi danes videti številne avtomobile, ki so okrašeni s hrvaškimi zastavami in z navijaškimi pripomočki vozili po mestih in s hupanjem pozdravljali novi uspeh hrvaškega športa. Če ne bi poznali izidi na stadionu Lužniki v Moskvi, bi pomislili, da je Hrvaška svetovni nogometni prvak.

Na osrednjem zagrebškem trgu je približno 30.000 ljudi spremljalo tekmo in potem proslavljalo drugo mesto. Večina je pričakovala zmago, a so bili ponosni na svoje heroje, ki jih bodo v ponedeljek pričakali kot svetovne prvake.

Fascinantno je bilo tudi v puljski areni, kjer je navijalo okoli 8000 ljudi, pa tudi v navijaški coni v Splitu, ki je bila premajhna, da bi sprejela vse, ki so želeli spremljati tekmo in se pridružiti proslavljanju naslova svetovnih podprvakov.

V Zagrebu za ponedeljek pripravljajo slovesno dobrodošlico hrvaškim nogometašem. Na osrednjem mestnem trgu jih pričakujejo po 14. uri.

Kako ponosen je na kapetana Luko Modrića, je z vesoljnim svetom delil Ivan Rakitić

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije