ROKOMET

Brez kmečke logike po kolajno

Proti Latviji in Estoniji z najboljšimi Vujović ni odpisal Bezjaka in Skubeta.
Fotografija: Veselin Vujović se veseli tekem z Latvijo in Estonijo. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Veselin Vujović se veseli tekem z Latvijo in Estonijo. FOTO: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Pred Veselinom Vujovićem je najbolj miren finiš sezone v petih letih, odkar je selektor slovenskih rokometašev. Ti so si že zagotovili nastop na EP 2020, na zadnjih tekmah v Latviji (12. junij) in z Estonijo v Kopru (16. junij) bodo potrjevali prvo mesto v skupini 4.
Veselin Vujović se veseli tekem z Latvijo in Estonijo. FOTO: Mavric Pivk
Veselin Vujović se veseli tekem z Latvijo in Estonijo. FOTO: Mavric Pivk

Slovenija je ob Nemčiji edina reprezentanca z maksimalnim izkupičkom v kvalifikacijah. Prvo mesto ji jamči boljše izhodišče v žrebu, ki bo konec junija na Dunaju. Edina, ki bi ji ga lahko ogrozila, je Latvija z orjakom Dainisom Krištopansom. Vujović zato ni hotel ničesar prepustiti naključju in je na priprave, ki se bodo začele 5. junija v Zrečah, povabil preverjena imena. Na seznamu sicer ni nekaj bolj zvenečih, denimo Deana Bombača.

»Bombač mora na operacijo nosu, ki mu povzroča težave pri dihanju,« je skrb, da se je med njima spet kaj zapletlo, zanikal Vujović, ki pa verjetno ne bo dočakal sodelovanja z Markom Bezjakom. Član Magdeburga je znova zavrnil vabilo zaradi domnevne preobremenjenosti v nemškem prvenstvu. Vseeno Vujović noče dokončno zapreti vrat. »Pri Bezjaku raje rečem nasvidenje kot zbogom. Ko bo želel biti spet zraven, ga bomo sprejeli odprtih rok,« je dejal Vuja, ki bo imel na mestu srednjega zunanjega igralca ob Mihi Zarabcu tri mlade dirigente Jako Malusa, Roka Ovnička in Aleksa Vlaha. Že dolgo ni zraven Staša Skubeta, ki blesti v dresu Vardarja in bo prihodnji konec tedna nastopil na F4 lige prvakov v Kölnu: »Staš vselej navede osebne razloge, da ne more biti zraven. Vsekakor gre za izjemnega organizatorja igre, ki mu sporočam, da sem še vedno pripravljen na pogovor,« je bil spraven Vujović, ki nima kluba, odkar je zapustil klop niškega Železničarja.


Ker se Klemen Ferlin še vedno spopada z alergijo, bodo med vratnicami stali Urh Kastelic, Rok Zaponšek in Aljaž Panjtar. Ker Jureta Dolenca poleti čaka operacija kolena, je Vujović povabil še tri desne zunanje igralce: ob kapetanu Vidu Kavtičniku še Žigo Mlakarja in Nejca Cehteta. V izbrano vrsto se vrača tudi Darko Cingesar.

Selektorju se obetajo sladke skrbi, ko bo konec leta zbiral borce za EP, a takrat bo tudi stresa bistveno več. »Slovenija ima kakovost in širino, na EP ne bomo šli s kmečko logiko in željo po sedmem ali osmem mestu, kar bi nam ob dobrem razpletu prineslo olimpijske kvalifikacije. Napadli bomo kolajno, z njo nam Tokio ne uide!«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije