Cedevita Olimpija

Zmaji ostali brez slovenskega reprezentanta

Žiga Dimec ni več član Cedevite Olimpije. Prekinitev pogodbe je bila sporazumna.
Fotografija: Žiga Dimec ne bo več igral za Olimpijo. FOTO: Fiba
Odpri galerijo
Žiga Dimec ne bo več igral za Olimpijo. FOTO: Fiba

Slovenski košarkarski reprezentant Žiga Dimec ne bo več igral za Cedevito Olimpijo. Kot so sporočili iz ljubljanskega kluba, so se z igralcem na njegovo željo dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe.

»Košarkarski klub Cedevita Olimpija in center slovenske reprezentance Žiga Dimec sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Dimec je v zadnjem tednu sam izrazil željo po odhodu, ljubljanski klub pa mu je stopil nasproti, obenem pa mu želi vso srečo v nadaljevanju kariere,« so na svoji spletni strani zapisali pri Olimpiji.

Dimec, 211 centimetrov visoki slovenski reprezentant in evropski prvak iz leta 2017, se je v Ljubljano preselil lansko poletje. S Cedevito Olimpijo, ki je v zadnjih dneh na centrsko pozicijo pripeljala Alena Omića, je Dimec v sezoni 2020/21 postal državni prvak, osvojil pa je tudi dva naslova slovenskega superpokalnega prvaka.

Žiga Dimec je slovenski reprezentant. FOTO: Aris Messinis/AFP
Žiga Dimec je slovenski reprezentant. FOTO: Aris Messinis/AFP

V sezoni 2021/22 je dres Cedevite Olimpije nosil na šestih tekmah regionalne lige. V malo manj kot sedmih minutah igre je v povprečju dosegal 2,7 točke in dva skoka na obračun. V evropskem pokalu pa je zbral štiri nastope, v malo več kot devetih minutah na tekmo pa v povprečju dosegal štiri točke in dva skoka na tekmo.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije