Spremljamo dogajanje

Zaradi nujnega zdravstvenega pregleda čez mejo tudi brez pogoja PCT in karantene

V članku povzemamo relevantne podatke o obvladovanju bolezni covid-19.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec/Delo

18.10 V državnem zboru za zaposlene in obiskovalce obvezen pogoj PCT

Iz državnega zbora so sporočili, da je za vstop v parlamentarno zgradbo obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran). Pogoj morajo izpolnjevati tako zaposleni kot obiskovalci, tudi novinarji. Tistim zaposlenim, ki niso cepljeni ali prebolevniki, stroške testiranja krije državni zbor.

»V Državnem zboru smo doslej uspešno obvladovali širjenje okužbe s covidom-19, predvsem z upoštevanjem vseh higienskih navodil in priporočil pristojnih institucij ter podprli pozive stroke k čim večji precepljenosti,« so sporočili iz državnega zbora. Ker si tudi v bodoče želijo ohraniti zdravo in varno delovno okolje, vse obiskovalce ob vstopu naprošajo, da izpolnjujejo enega od pogojev PCT. Izjema so otroci do dopolnjenega 15. leta, ki so v spremstvu ožjega družinskega člana oziroma skrbnika.

Pogoj PCT je obvezen tudi za zaposlene v državnem zboru. Večina jih je sicer cepljenih ali pa so covid-19 preboleli, skupaj je takih zaposlenih v državnem zboru 70 odstotkov. V nekaterih oddelkih sicer delež cepljenih znaša 100 odstotkov, pojasnjujejo v državnem zboru. Za vse, ki omenjenih dveh pogojev ne izpolnjujejo, organizirajo tedensko testiranje, pri čemer zaposlenim krijejo stroške testiranja.

17.24 Vlada predlaga tri stopnje dodatka za nevarnost v času razglašene epidemije

Vlada je na današnji seji določila izhodišča za pogajanja z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja sektorja o drugačni ureditvi dodatka za nevarnost v času razglašene epidemije. Po predlogu bi se sedanji dodatek, ki je izražen v odstotku od urne postavke, izražal nominalno. Predlagane so tri stopnje v vrednosti do 400, 200 in 100 evrov bruto.

Do sedaj je bila višina tega dodatka po kolektivni pogodbi za javni sektor odvisna od osnovne plače javnega uslužbenca. Po novem predlogu vlade pa bi bil dodatek izražen v nominalnem znesku, in ne več v odstotku urne postavke osnovne plače. »S tem bi preprečili razlikovanje med javnimi uslužbenci glede višine tega dodatka, saj bi vsi, ki delajo v času razglašene epidemije pod enakimi pogoji glede nevarnosti za izpolnjeno polno mesečno delovno obveznost prejeli enak pavšalni bruto znesek dodatka,« so sporočili po seji vlade.

17.15 Prehod meje brez PCT tudi zaradi nujnega pregleda

Vlada je na današnji seji sklenila, da je mogoč prehod meje brez pogoja PCT in karantene tudi zaradi nujnega zdravstvenega pregleda. Odlok o spremembi in dopolnitvi odloka o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni covid-19 poleg dosedanjih šestih izjem za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in izpolnjevanja pogoja PCT (mednarodni prevoz, tranzit, otroci do 15. leta, dvolastniki in delovni migranti, prevoz otroka do 15. leta zaradi njegove vključenosti v vzgojo in izobraževanje) na novo določa izjemo za prehod meje brez pogoja PCT in karantene tudi zaradi nujnega zdravstvenega pregleda.

15.11 V UKC Maribor se bojijo vpliva četrtega vala na druge programe

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je predstavilo pandemski načrt in pripravljenost na četrti val epidemije, ki ga bo popoldne obravnaval tudi svet zavoda. Kot je povedal direktor Anton Crnjac, se najbolj bojijo vpliva nadaljnjega naraščanja števila covidnih bolnikov na obravnavo drugih bolnikov in posledično podaljševanja čakalnih dob.

V mariborski bolnišnici se po direktorjevih besedah zavedajo, da gre pri covidu-19 za resne bolnike in jih je treba obravnavati z vso resnostjo in strokovnostjo, a če se bo ponavljal lanski scenarij v smislu preobremenitve bolnišnice, jih je zaradi kadrovskih in prostorskih zmogljivosti strah, da bo trpelo drugo delo z bolniki, ki prihajajo iz drugih razlogov. »Pripravljeni smo tudi na še širše razsežnosti tega vala, a z veliko željo, da bi teh bolnikov bilo čim manj,« je dejal Crnjac. Še enkrat je pozval vse ljudi, da izkoristijo možnost cepljenja proti covidu-19, saj je to še vedno najuspešnejša pot za zavarovanje pred hudim potekom bolezni. Bolnišnice bodo namreč le z zadostno precepljenostjo lahko še naprej uspešno opravljale preostalo delo.

Strokovni direktor Matjaž Vogrin je opozoril, da se krivulja števila hospitaliziranih bolnikov strmo vzpenja, kar kaže na to, da je četrti val že zelo prisoten. Še pred tremi tedni so imeli pri njih pet bolnikov, pred dvema tednoma deset, prejšnji teden 20, danes že 40, med njimi jih 12 potrebuje intenzivno terapijo. Gre za bolnike, v povprečju stare med 60 in 65 let, so pa tudi nekateri mnogo mlajši. Po Vogrinovih besedah je trenutno najmlajši na intenzivni negi star 40 let.

15.09 Hrvaška vlada podaljšuje koronske subvencije

Hrvaška industrija dogodkov, potniške agencije in nočni klubi lahko računajo z državnimi podporami tudi v prihodnje, je danes potrdil hrvaški premier Andrej Plenković. Pojasnil je, da druge dejavnosti »bolj ali manj« poslujejo običajno. V državi so s 1. septembrom dodatno zrahljali epidemiološke ukrepe v gostinstvu.

Otroci se vračajo v šole, epidemija se zaostruje. FOTO: Matej Družnik/Delo
Otroci se vračajo v šole, epidemija se zaostruje. FOTO: Matej Družnik/Delo


Plenković je na začetku današnje vladne seje povedal, da bodo koronske subvencije za avgust prejeli tudi zaposleni v sektorju priprave in strežbe pijač. S septembrom pa bo država pomagala trem sektorjem, ki jih koronska kriza najbolj prizadeva, kot so industrija dogodkov, potniške agencije in nočni klubi. Kot je poudaril, bodo ukrepali, če se bo pokazalo, da je državna finančna pomoč potrebna še kakšnemu sektorju. Hrvaška bo tako iz proračuna tudi v prihodnje nakazovala znesek najnižje hrvaške plače v višini 4000 kun (534 evrov) za plače zaposlenih v industriji dogodkov, potniških agencijah in nočnih klubih. Obenem bo plačala tudi pripadajoče obveznosti za vse zaposlene v teh sektorjih.

15.07 V Izraelu ponovno rekordno število novih okužb

Izrael znova potrjuje rekordno število novih okužb z novim koronavirusom. V zadnjem dnevu so potrdili kar 11.187 novih okužb, je sporočilo izraelsko ministrstvo za zdravje. Število hudo bolnih zaradi covida-19 kljub rasti števila okužb stalno upada in je trenutno za polovico nižje kot januarja, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Dan po tem, ko so se izraelski šolarji vrnili v učilnice, je Izrael znova potrdil rekordno število novih okužb. Znanstveniki opozarjajo, da bi lahko vrnitev v šolske klopi v prihodnjih tednih spodbudila nadaljnje povečanje novih okužb. Po zadnjih podatkih je bilo v Izraelu že tretji dan zapored več kot 10.000 novih primerov okužb z novim koronavirusom.

Znanstveniki še naprej poudarjajo, da cepivo proti covidu-19 proizvajalcev Pfizer/Biontech, edino, s katerim so cepili prebivalce Izraela, ostaja učinkovito pri preprečevanju hudega poteka bolezni in smrti. Število primerov okužbe z novim koronavirusom na 100.000 ljudi je v Izraelu med necepljenimi veliko večje kot med cepljenimi v vseh starostnih skupinah, to še posebej velja za tiste, ki imajo težjo obliko bolezni ali so starejši od 60 let.

14.34 Na najnovejšem zemljevidu ECDC Slovenija rdeča

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je danes objavil nov epidemiološki zemljevid Evrope, na katerem je po novem Slovenija obarvana rdeče. V rdečem je večina zahodne Evrope, medtem ko hrvaška obala in severna Italija ostajata oranžni. Prejšnji teden je bila Slovenija obarvana oranžno, torej stopnjo manj od rdeče. V rdečo kategorijo sodijo območja, kjer je 14-dnevna pojavnost okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev med 75 in 200 in je delež pozitivnih testov višji od štirih odstotkov ali pa je pojavnost okužb med 200 in 500.

Na najnovejšem zemljevidu so rdeče obarvane med drugim celotna Francija, Portugalska, Irska, Belgija, Nizozemska, Grčija, zahodna Nemčija in večina Španije. V Italiji je rdečih nekaj regij v osrednjem delu in jugu države, med drugim tudi Sicilija in Sardinija. Temno rdeča je Korzika, medtem ko Poljska, Češka, Slovaška in Madžarska ostajajo zelene, torej območja z najmanjšo pojavnostjo covida-19. Avstrija in Hrvaška sta bili prejšnji teden v celoti oranžni, ta teden pa sta se delno obarvali v rdeče. Na Hrvaškem se je pordečil severovzhodni del države, v Avstriji pa severozahodni.

FOTO: Leon Vidic/Delo
FOTO: Leon Vidic/Delo


13.00 JAZMP svetuje pozornost pri izbiri hitrih testov za samotestiranje

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) ob povečanju uporabe hitrih antigenskih testov na okužbo z novim koronavirusom svetuje, naj potrošniki oziroma uporabniki testov pred nakupom preverijo, ali je test namenjen samotestiranju in ima ustrezen certifikat CE, da je test varen in primeren za laično uporabo.

JAZMP namreč na trgu med izdelki, ki se ponujajo potrošnikom, zaznava tudi teste, ki so namenjeni zgolj za uporabo profesionalnim uporabnikom, akreditiranim laboratorijem in usposobljenemu osebju. »Takšni testi niso primerni za samotestiranje, saj uporaba neskladnega testa ali testa, ki ni certificiran za uporabo nestrokovnjakov, lahko vodi do napačnega rezultata testiranja,« so opozorili na spletni strani.

Hitri testi, ki določijo prisotnost antigena novega koronavirusa in so namenjeni zgolj profesionalnim uporabnikom, so in vitro diagnostični medicinski pripomočki, za katere ugotavljanje skladnosti z evropsko zakonodajo izvede proizvajalec sam, na izdelku na podlagi tehnične dokumentacije in izvedenih evalvacij pripoji oznako CE, pripravi izjavo ES o skladnosti, s katero zagotavlja, da je test skladen z zahtevami evropske direktive oziroma da je varen in učinkovit.

Tovrstni testi so namenjeni zgolj za profesionalno uporabo, testiranje pa mora izvesti profesionalni uporabnik, akreditiran laboratorij ali usposobljeno osebje, poudarjajo na JAZMP.

Hitri antigenski testi, ki so namenjeni samotestiranju oziroma za domačo uporabo pri nestrokovnjakih, morajo biti tudi ustrezno certificirani pri priglašenem organu s sedežem v EU. Na testu je tako poleg oznake CE tudi štirimestna številka organa, ki je ocenjevanje opravil.

Na JAZMP so tudi objavili seznam šestih testov, ki so pridobili certifikat CE ter so s tem namenjeni končnim uporabnikom. Seznam sicer še ni dokončen, saj je na tržišču vedno več testov, ki so pridobili omenjeni certifikat, tako da se njihovo število dnevno povečuje, so še navedli.

12.22 Za Warriors, Nets in Knicks obvezno cepljenje

Košarkarji NBA moštev Golden State Warriors, New York Knicks in Brooklyn Nets se bodo morali cepiti proti covidu-19, če bodo hoteli igrati na domačih tekmah, je odločilo vodstvo tekmovanja. Svetovne agencije, ki povzemajo ameriške medije, poročajo, da za San Francisco in New York veljajo uredbe, ki določajo, da morajo biti osebe starejše od 12 let cepljene, če želijo vstop v določene objekte v mestu in mednje sodijo tudi košarkarske dvorane Chase Center v San Franciscu ter Madison Square Garden in Barclays Center v New Yorku. Izjema pri teh ukrepih so osebe, ki se ne smejo oziroma ne želijo cepiti iz zdravstvenih in verskih razlogov.

12.03 ECDC: Poživitveni odmerek za večino populacije še ni nujno potreben

V celoti cepljeni posamezniki v splošni populaciji poživitvenega odmerek cepiva proti covidu-19 trenutno še ne potrebujejo nujno, je danes sporočil Evropski center za preprečevanje bolezni (ECDC). Kot pa dodaja, je smiselno o uvedbi dodatnega odmerka razmisliti za ljudi z oslabljenim imunskim sistemom. ECDC opozarja, da je pomembno razlikovati med poživitvenim odmerkom za ljudi, ki so se ustrezno odzvali na primarno cepljenje, in dodatnim odmerkom za tiste z oslabljenim imunskim sistemom, katerih imunski sistem se na cepljenje ni ustrezno odzval.

»Vsa cepiva, odobrena v EU/EGP (Evropskem gospodarskem prostoru), trenutno nudijo odlično zaščito pred hospitalizacijo, hudim potekom bolezni in smrtjo zaradi covida-19, medtem ko približno eden od treh odraslih starejših od 18 let v EU/EGP še vedno ni v celoti cepljen,« je na spletni strani zapisal ECDC, ki je prav tako opozoril, da bi morala biti trenutno prednostna naloga precepiti populacijo, ki še ni prijela prvih dveh odmerkov cepiva, in upoštevati ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Evropska agencija za zdravila (EMA) trenutno še ocenjuje podatke v zvezi s poživitvenimi odmerki.

10.57 V avstralski Viktoriji največ okužb s koronavirusom v letu dni

V avstralski zvezni državi Viktorija so v sredo potrdili največ okužb z novim koronavirusom v zadnjem letu dni. Število primerov narašča kljub strogim omejitvenim ukrepom, ki za območje veljajo že mesec dni, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Oblasti v Viktoriji so v zadnjih 24 urah potrdile 176 novih okužb, od tega večino v Melbournu. Regionalna vlada je zaprtje, ki na območju traja že mesec dni, podaljšala do vsaj 23. septembra, vendar pa bodo v večjem delu Viktorije omejitveni ukrepi najverjetneje ostali veljavni do oktobra, je dejal premier zvezne države Daniel Andrews. To je že šesto zaprtje v tej zvezni državi od začetka pandemije covida-19.

Avstralija je dolgo veljala za eno najbolj uspešnih zgodb v pandemiji, saj jim je okužbe uspelo hitro zajeziti s strogimi ukrepi. S pojavom koronavirusne različice delta pa so se razmere zaostrile. FOTO: Loren Elliott/Reuters
Avstralija je dolgo veljala za eno najbolj uspešnih zgodb v pandemiji, saj jim je okužbe uspelo hitro zajeziti s strogimi ukrepi. S pojavom koronavirusne različice delta pa so se razmere zaostrile. FOTO: Loren Elliott/Reuters


Pristojni pričakujejo, da bo do konca septembra okoli 70 odstotkov prebivalcev zvezne države prejelo vsaj en odmerek cepiva proti covidu-19. V Novem Južnem Walesu, avstralski zvezni državi, ki jo je novi koronavirus najbolj prizadel, so medtem potrdili skoraj 1300 novih primerov. Na območju že več kot dva meseca veljajo strogi omejitveni ukrepi. Avstralija je dolgo veljala za eno najbolj uspešnih zgodb v pandemiji, saj jim je okužbe uspelo hitro zajeziti s strogimi ukrepi. S pojavom koronavirusne različice delta pa so se razmere zaostrile. V državi je doslej vse priporočene odmerke cepiva proti covidu-19 prejelo okoli 35 odstotkov prebivalstva. Število primerov je v zadnjem času močno naraslo tudi na Novi Zelandiji, od koder pa danes poročajo o upadu okužb, kar naj bi kazalo na uspešnost strogih omejitvenih ukrepov in zaprtij v boju proti širjenju različice delta. V zadnjih 24 urah so v državi potrdili 49 novih primerov, ki so vsi omejeni na žarišče v mestu Auckland, poroča spletni portal Deutsche Welle.

10.47 Švicarsko gospodarstvo okrevalo po pandemiji covida-19

Švicarsko gospodarstvo je v drugem četrtletju okrevalo po pandemiji covida-19. Bruto domači proizvod (BDP) se je po podatkih tamkajšnjega statističnega urada na četrtletni ravni zvišal za 1,8 odstotka, potem ko je v prvem trimesečju upadel za 0,4 odstotka in se v zadnjem četrtletju lani skrčil za 0,1 odstotka. Čeprav je gospodarstvo v drugem trimesečju okrevalo in zraslo, pa je dosežena rast pod pričakovanji ekonomistov. Ti so namreč pričakovali dvoodstotno rast, poroča nemška tiskovna agencija DPA. BDP je bil v zadnjem četrtletju le 0,5 odstotka nižji od predkoronske ravni v zadnjem četrtletju 2019.

09.48 V sredo potrdili 666 novih okužb, delež pozitivnih 18,4-odstoten

Včeraj so ob 3611 PCR-testih potrdili 666 novih okužb, delež pozitivnih primerov je 18,4-odstoten, kažejo podatki sledilnika za covid-19. Poleg tega je bilo opravljenih še 20.368 hitrih antigenskih testov. Sedemdnevno povprečje znaša 495,7, 14-dnevna incidenca pa 286,7. Število aktivno okuženih je naraslo, po podatkih NIJZ je v državi trenutno aktivnih 6045 primerov okužbe, kar je 289 več kot v sredo. V bolnišnični oskrbi je 162 bolnikov s covidom-19, trije več kot včeraj. Na intenzivni terapiji se zdravi 40 oseb. Zaradi covida-19 so včeraj umrle tri osebe.Polno cepljenih je v Sloveniji 907.873 oseb oziroma 43 odstotkov vseh. S prvim odmerkom je cepljenih 995.030 oziroma 47 odstotkov vseh. Med občinami imajo najvišjo precepjenost (z vsemi odmerki) občina Osilnica, in sicer 61,8-odstotno, sledi Kostel s 53,1 odstotkom precepljenih in Ravne na Koroškem z 52,3-odstotno precepljenost, kažejo podatki NIJZ.

09.25 Švicarskemu nogometu grozi debata o obveznem cepljenju

Švicarskemu nogometu grozi ostra debata o obveznem cepljenju proti covidu-19. Neposredno po tem, ko je tamkajšnja krovna zveza 1400 klubom z več kot 300.000 člani izdala priporočilo o cepljenju nogometašev, je bil na testiranju pozitiven reprezentančni kapetan Granit Xhaka iz londonskega Arsenala. Xhaka je nato zvečer zaradi okužbe manjkal tudi na testni tekmi v Baslu proti Grčiji (2:1). In prav Xhaka je po pisanju nemške tiskovne agencije DPA edini član švicarske nogometne reprezentance, ki ni cepljen oziroma covida-19 še ni prebolel. »Svojim članom smo poslali priporočilo o cepljenju. Granit mora biti kot kapetan tudi vzor preostalim. Gre za odločitev, pri kateri nima lastnih pravic,« je dejal novi selektor Murat Yakin.

08.24 Na Slovaškem aretacije in poškodovani na protestih proti protikoronskim ukrepom

V dveh največjih slovaških mestih je v sredo proti ukrepom, ki ji v zvezi z epidemijo covida-19 sprejema vlada, protestiralo več tisoč ljudi. Udeleženci protestov so med drugim cepljenje proti tej bolezni označili za genocid nad Slovaki, poroča nemška tiskovna agencija DPA. V prestolnici Bratislava so predvsem skrajno desni nasprotniki cepljenja nekaj ur zasedali osrednje prometno križišče, poroča DPA. Policija je zvečer predrla blokado, pri tem pa so po poročanju lokalnih medijev uporabili solzivec in gumijaste naboje. V spopadih s policijo so bili ranjeni najmanj trije protestniki, policija pa je pridržala štiri osebe.

K različnim protestom, ki so se zjutraj, na državni praznik začeli na več osrednjih trgih v obeh največjih mestih na Slovaškem, so ločeno pozvali opozicijska stranka Smer-SD nekdanjega dolgoletnega premiera Roberta Fica, dve skrajno desni parlamentarni stranki in neodvisne skupine. FOTO: Peter Lazar/AFP
K različnim protestom, ki so se zjutraj, na državni praznik začeli na več osrednjih trgih v obeh največjih mestih na Slovaškem, so ločeno pozvali opozicijska stranka Smer-SD nekdanjega dolgoletnega premiera Roberta Fica, dve skrajno desni parlamentarni stranki in neodvisne skupine. FOTO: Peter Lazar/AFP


07.15 Letalske družbe odpovedujejo lete v Sydney

Letalske družbe bodo v prihodnjih tednih začele odpovedovati mednarodne lete v Sydney, dva dni po tem, ko je vlada Novega Južnega Walesa napovedala, da bo število prihodov v zvezno državo začasno zmanjšala za polovico, zato da bi lahko medicinske sestre iz hotelske karantene prerazporedili v bolnišnice, navaja Guardian. Premierka Gladys Berejiklian je v torek ob naraščajočem številu bolnikov v bolnišnicah dejala, da se bo trenutni tedenski mednarodni prihod iz Novega Južnega Walesa, ki znaša približno 1505, od prihodnjega tedna zmanjšal na približno 750 ljudi, vendar bi ga lahko znova povečali, ko država doseže 70-odstotno polno precepljenost odrasle populacije v oktobru. Medtem iz Syndeya poročajo o osebi, pozitivni na covid-19, ki so jo sprejeli v bolnišnico Westmead zaradi bruhanja in driske po tem, ko je vzela prevelik odmerek ivermektina in drugih zdravil, ki jih je naročila prek spleta. Pri tem je pristojni avstralski zdravnik javnost prosil, naj ne jemlje nepreverjenih zdravil.

05.00 Svet UKC Maribor potrjuje načrt pripravljenosti na epidemijo

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo danes obravnaval načrt pripravljenosti zavoda na novi val epidemije covida-19. V bolnišnici se najbolj bojijo vpliva nadaljnjega naraščanja števila covidnih bolnikov na obravnavo preostalih bolnikov in posledično podaljševanja čakalnih dob. V načrtu, kakršne pred jesenjo sprejemajo tudi druge slovenske bolnišnice, so podrobno opredelili postopke. V nasprotju s prejšnjimi vali epidemije so tokrat bolnikom s covidom-19 namenili prostore v drugem nadstropju oddelka za psihiatrijo, znova pa tudi v prostorih oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja ter oddelka za pljučne bolezni. Za intenzivne enote so rezervirali prostore še na oddelku za nevrokirurgijo in oddelku za kardiokirurgijo, izhaja iz gradiva za sejo.

FOTO: Blaž Samec/Delo
FOTO: Blaž Samec/Delo


00.30 Vlada na današnji seji predvidoma tudi o načrtu covidnih ukrepov

Vlada se bo na današnji redni seji seznanila tudi z aktualnimi epidemiološkimi razmerami po državi in pretresala ukrepe. Glede na napovedi je pričakovati, da bo na predlog svetovalne skupine za covid-19 predvidoma obravnavala tudi tako imenovani semafor oziroma načrt ukrepov za obvladovanje epidemije covida-19. Svetovalna skupina za covid-19 pod vodstvom Mateje Logar je v ponedeljek pripravila predlog omejevalnih ukrepov glede na različne faze epidemije. Po neuradnih informacijah STA predlaga, da bi se v kriznih fazah širilo obvezno izpolnjevanje pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Medtem pa si prizadevajo, da bi bile šole ves čas epidemije odprte.

Prehod v določene faze naj bi bil odvisen od števila hospitalizacij covidnih bolnikov, meje različnih faz pa naj bi se ujemale s strategijo za bolnišnično obravnavo covidnih bolnikov. V torek so sicer potrdili 764 okužb z novim koronavirusom, kar je največje število dnevno potrjenih okužb od 5. maja.

Preberite še:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije