OPRAVIČILO

Zapisal, da je miško posnel na ljubljanski tržnici, a zdaj se je opravičil

Vsi, ki so posnetek poznali že od prej, so ga na spletu napadli z vseh strani. Očitali so, da laže in zavaja. 
Fotografija: Miška se je lotila sendviča FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Miška se je lotila sendviča FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA - Posnetek miške, ki v vitrini na tržnici gloda sendvič, je v Sloveniji dvignil precej prahu. Aldo Ninovski, ki je objavil posnetek na svojem facebook profilu, je namreč ob posnetku zapisal, da je bil ta narejen na ljubljanski tržnici, čeprav je bil v resnici posnet v Franciji in že pred nekaj meseci objavljen na kanalu youtube.

Ninovski, ki je širši javnosti poznan predvsem kot živalski policist, se je zaradi netočne objave svojim prijateljem na facebooku že opravičil. Zapisal je sledeče: »Vsem prijateljem, pa tudi ostalim, ki ste videli objavo posnetka glede miške, se iskreno opravičujem. Ne glede na to, da se strinjam, da taka objava, ki ne povzema resnice ni primerna, pa moram napisati, da si objave in njene vsebine ter lokacije posnetka nisem izmislil ali jo zlonamertno pripisal Ljubljanski tržnici, ampak sem to objavo z napisom dobil posredovano in jo v enakem kontekstu posredoval - objavil na svojem profilu. Za ta neljubi dogodek se vsem še enkrat iskreno opravičujem.«

Uprava za varno hrano pojasnjuje

Ko je informacija, da je posnetek nastal v Sloveniji zaokrožila po spletu, smo za komentar prosili tudi slovensko upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Vprašali smo jih, kako pogosto izvajajo nadzore in ali so že naleteli na takšen ali podoben primer.

»Pregledi na tržnicah se izvajajo v skladu z letnim planom dela in glede na prejete prijave. V letu 2017 je planiranih pet pregledov na centralni tržnici v Ljubljani (pri zavezancih, ki imajo tam stalna prodajna mesta) in izredni pregledi/akcije, kot so npr. poostren nadzor sadja in zelenjave v mesecu maju in juniju, velikonočna akcija, prireditev "Odprta kuhna" - predvsem odprti del tržnice. Po podatkih do sedaj nismo prejeli prijav ali obravnavali takšnih primerov, kot je razviden iz posnetka na spletu,« so pojasnili na upravi.
 
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije