EVROVIZIJA

Za vse je kriva pesem

Nezadovoljno ljudstvo se z najbolj pritlehnimi in ostudnimi prijemi spravi na posameznike, ki izstopajo.
Fotografija: Netta se je priključila akciji za borbo proti nasilju nad ženskami, a je po zmagi podoživela poniževanja, kakršnih je bila deležna v najstništvu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Netta se je priključila akciji za borbo proti nasilju nad ženskami, a je po zmagi podoživela poniževanja, kakršnih je bila deležna v najstništvu. FOTO: AFP

Toliko histeričnih reakcij, kot sem jih zasledil ob zmagoslavju samosvoje Nette Barzilai na letošnji Pesmi Evrovizije, jih že dolgo nisem. Tudi jaz sem postal tarča zlobnih komentarjev, nerazsodnih obtožb in odvratnih zmerljivk. Samo zato, ker sem objavil fotografijo z okroglo Izraelko. Celo ljudje, za katere sem mislil, da so iskreni prijatelji, niso skoparili s primitivizmom. Da sem fašist in nacist, je bruhalo iz njihovih ust, ker navijam za državo, ki izvaja genocid nad Palestinci.

Kaj, za vraga, ima zmaga barvite in talentirane avtorice skladbe Toy opraviti z vojaškimi razmerami na Bližnjem vzhodu, zares nimam pojma, vem pa, da sem leta 2002 prenašal podobno gonjo. Nezadovoljno ljudstvo se z najbolj pritlehnimi in ostudnimi prijemi spravi na posameznike, ki izstopajo.

Tudi takrat jih menda ni zmotila pesem, ampak naša pojava, torej fantje v krilih, čeprav se je ta pojav zadnjih 16 let v slovenskem medijskem prostoru razpasel brez fatalnih posledic. Družba ima očitno dvojna merila in je povsem drugače, če si najlonke, lasuljo in rdečo šminko nadene Lado Bizovičar ali nekdo od Sester.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki in na drugih prodajnih mestih.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije