TREKIJI

Učijo se lahko klingonskega jezika in borbe

Ljubitelji Zvezdnih stez morajo nujno odpotovati na Švedsko. Tam se je odprlo prvo klingonsko turistično središče v alfa kvadrantu.
Fotografija: Klingoni so nas nekoč ogrožali. Fotografije: twitter
Odpri galerijo
Klingoni so nas nekoč ogrožali. Fotografije: twitter

Pozornost ljubiteljev Zvezdnih stez je trenutno usmerjena v Stockholm, kjer se je nedavno odprlo prvo klingonsko turistično središče v alfa kvadrantu. Klingoni so mogočni bojevniki iz te znanstvenofantastične franšize, ki so svojčas ogrožali človeštvo, zdaj pa so naši zavezniki.

Turistična točka se imenuje Qo’noS (po njihovem domorodnem planetu), gosti pa jo avantgardno gledališče Turteatern. Obiskovalci zvedo veliko o zgodovini te oddaljene civilizacije, povrhu pa si lahko privoščijo virtualni izlet po njihovi prestolnici Prvo mesto. Še več, na voljo so tudi najrazličnejše klingonske specialitete, kot sta vino iz krvi in gagh. Seveda omogočajo tudi tečaj učenja smrtonosne klingonske borilne veščine mok'bara, naučimo se lahko njihovega jezika in se celo družimo s pravimi Klingoni. "Obiskovalci se prijavijo na recepciji, kjer bodo dobili nekaj osnovnih turističnih informacij ter zemljevid klingonske prestolnice Prvo mesto. Nato jih bomo povabili v slavnostno dvorano, kjer se bo odvijal predstavitveni ceremonial. Izvajali ga bodo štirje nehologramski ambasadorji, Ban’Shee, Mara, Morath in Klag, vsi prihajajo iz hiše Duras," je pojasnila predstavnica gledališča Theresa Jonasson.


V želji, da bi bilo doživetje čim bolj prepričljivo, je gledališče Turteatern kontaktiralo Klingonsko akademijo v Uppsali, ki že vrsto let proučuje klingonsko kulturo in jezik. Izdali so celo klingonsko-angleški slovar. Na žalost pa nam ne preostane več veliko časa, saj bo klingonsko turistično središče odprto le do konca meseca. Obiskovalci, ki so že izkoristili priložnost in obiskali gledališče, so nad ponudbo navdušeni. Nekateri so se celo malce zagledali v postavne Klingonke, ki do partnerjev niso niti približno tako prizanesljive kot njihove zemeljske kolegice. .

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije