KAKO JO PRAVILNO OBRNITI

Tega zagotovo niste vedeli: alufolijo ste zelo verjetno uporabljali napačno

Ima svetlečo in matirano stran. Veste, katera mora biti na notranji in katera na zunanji?
Fotografija: Ni samo za zavijanje hrane. FOTO: Daisy-daisy Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Ni samo za zavijanje hrane. FOTO: Daisy-daisy Getty Images/istockphoto

Verjetno vam je jasno, da ima alufolija dve strani, na eni je svetleča, na pa matirana. Ampak, ali ste vedeli, da je takšna z razlogom in da ste jo do zdaj najverjetneje uporabljali napačno?

Dan Fox je na svojem Instagramu razkril, da je odvisno od tega, za kaj uporabljate folijo. Če ovijate vanjo hladne stvari, potem mora biti matirana stran na notranji strani, če pa želite stvari čim dlje ohraniti tople, pa stvari zavijajte tako, da bo svetleča stran na notranji stani. »Svetleča stran močneje odbija toploto,« je pojasnil.

Mnoge je Danova razlaga presenetila, ampak z njim se je strinjal tudi Tom Kerridge, kuharski mojster z Michelinovo zvezdico, ki je že leta 2019 v kuharski oddaji na BBC dejal, da se alufolija za vročo hrano uporablja s svetlečo stranjo na notranji strani.  

Nekateri vseeno mislijo, da ni bistvene razlike pri uporabi. Tako pravi tudi v podjetju Reynolds, ki proizvaja folijo. V pogosto zastavljenih vprašanjih na svoji spletni strani so odgovorili, da do tega pride, ker se folija med proizvodnjo rezka po plasteh. Gre za postopek, pri katerem se folijo s toploto in napetostjo raztegne na želeno debelino. Hkrati rezkajo dve plasti, ki sta v stiku ena z drugo. Stran, s katero sta plasti v stiku, je matirana.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije