Podpis pogodbe

Primož Roglič z Jumbo Vismo vse do leta 2025

Slovenski kolesarski zvezdnik bo z novim podaljšanjem staž pri nizozemskih delodajalcih zaokrožil na desetletje.
Fotografija: Primož Roglič zmagovalec dirke. Državno prvenstvo v kolesarstvu s ciljem v Amrožu pod krvavcem. Cerklje na Gorenjskem, Slovenija 21.junija 2020 [Roglič Primož,kolesarji,kolesarstvo,kolesa,kolesarske dirke,državna prvenstva,tekmovanja,športniki,šport,Krvavec,Ambrož pod Krvavcem,Cerklje na Gorenjskem,Slovenija,motivi] Foto Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Primož Roglič zmagovalec dirke. Državno prvenstvo v kolesarstvu s ciljem v Amrožu pod krvavcem. Cerklje na Gorenjskem, Slovenija 21.junija 2020 [Roglič Primož,kolesarji,kolesarstvo,kolesa,kolesarske dirke,državna prvenstva,tekmovanja,športniki,šport,Krvavec,Ambrož pod Krvavcem,Cerklje na Gorenjskem,Slovenija,motivi] Foto Foto: Jure Eržen/delo

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo še lep čas nosil črno-rumene barve Jumba Visme. Kisovčan je pogodbo s svojimi nizozemskimi delodajalci podaljšal do konca sezone 2025.

Vodstvo moštva je pričakovano novico objavilo ob koncu prvih skupnih priprav za novo sezono v Gironi. Rogličeva dosedanja pogodba (nazadnje jo je podaljšal leta 2019) je veljala do konca sezone 2023, ob današnjem podaljšanju pa bo staž pri Jumbu Vismi zaokrožil na desetletje. K tej zasedbi je Roglič namreč iz Adrie Mobil prestopil po sezoni 2015.

»Z ekipo sem rasel vse, odkar sem se ji pridružil leta 2016. Imamo že kar nekaj skupne zgodovine, na katero sem zelo ponosen. V svetovni seriji sem debitiral v že kar zrelih letih. Morda se je vse skupaj na videz zdelo enostavno in najlepši trenutki vedno prvi pridejo na plano, vendar ni bilo vedno lahko. Kljub vsemu pa so se pri meni in mojem razvoju stvari odvijale hitro. Za lepe trenutke nisem odgovoren le sam, uspelo mi je skupaj z moštvenimi kolegi in našim osebjem. Izjemno je, da bom del te ekipe tudi v prihajajočih letih,« je za spletno stran Jumba Visme povedal Rogla.

Ne gre samo za rezultate

»Moji cilji niso povezani le z rezultati. Rad bi se še naprej razvijal na določenih področjih. Tako telesno kot psihično, kot vodja ekipe in kot osebnost. Sem na pravem mestu za to. Bomo videli, na kaj se bomo osredotočili v naslednjih letih,« je dodal Rogla.

»Za nas je nekaj posebnega, da je Primož še enkrat podaljšal pogodbo z nami ter da že vso kariero, odkar je prestopil med profesionalce, v naši ekipi. Tega smo zelo veseli in smo tudi zelo ponosni. Primož je poosebljenje preoblikovanja naše ekipe v zadnjih letih. To podaljšanje pogodbe nam omogoča, da za naslednja leta sestavimo načrte in cilje, v katerih bo igral osrednjo vlogo. Primož je eden od stebrov naše ekipe. Kulturo, ki smo jo zgradili skupaj, sovpada s Primožem Rogličem kot športnikom in osebnostjo,« pa je novi dogovor komentiral športni direktor Jumba Visme Merijn Zeeman.

Že 54 zmag, tri Vuelte, 15 etap …

Nizozemci, ki so danes predstavili tudi nov dres za sezono 2022, finančnih podrobnosti pogodbe niso razkrili, kar ni nič neobičajnega, saj so zneski na pogodbah v kolesarskem svetu običajno tajni. Pri Rogličevem zaslužku je bilo v zadnjih letih več ugibanj, ki so njegove letne prihodke postavljali med dva in tri milijone evrov.

S tem podaljšanjem se je Roglič sicer pridružil skupini najbolj zvenečih kolesarskih imen z dolgoročnimi pogodbami. Najdaljšo in najbogatejšo v zgodovini kolesarstva je letos podpisal njegov reprezentančni kolega in veliki tekmec Tadej Pogačar, ki bo dres ekipe UAE do konca sezone 2027 nosil za okoli šest milijonov evrov letno.

Pri Rogliču je že mogoče ugibati, ali bo zdaj 32-letni nekdanji smučarski skakalec, ki je kolesarsko pot v dresu Adrie Mobil začel leta 2013, kariero končal pri Jumbu Vismi. Ob izteku nove pogodbe bo namreč star 36 let. Že doslej pa je dodobra preobrazil zasedbo, ki je ob njegovem prihodu sodila na dno svetovne serije.

Z njim je postala prava kolesarska velesila. Zasavski orel je za Jumbo Vismo slavil 54 od svojih 60 kariernih zmag, od tega tudi tri v skupnem seštevku Vuelte, 15 etap na tritedenskih dirkah in spomenik Liege–Bastogne–Liege ... Neizpolnjen cilj ostaja zmaga na Touru, na katerem bo Roglič v prihodnji sezoni najverjetneje spet najnevarnejši tekmec Pogačarja, ki bo lovil tretjo zaporedno rumeno majico v Parizu.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije