Andrej Vizjak

Očitke glede pogovora s Petanom namerava zavrniti z odgovorom na interpelacijo

Pet opozicijskih poslanskih skupin je interpelacijo zoper Vizjaka vložilo konec oktobra.
Fotografija: FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Matej Družnik/Delo

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je glede posnetkov njegovega pogovora s poslovnežem Bojanom Petanom danes zapisal, da namerava vse očitke zavrniti z odgovorom na interpelacijo. Pet opozicijskih poslanskih skupin je interpelacijo proti njemu vložilo konec oktobra, Vizjak pa je vmes za Delo sicer dejal, da dopušča možnost odstopa.

Interpelacijo proti Vizjaku so vložile poslanske skupine LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP. V njih so v sredo izrazili pričakovanje, da se bosta glede podpore Vizjaku opredelili koalicijski stranki NSi in SMC, saj so v SDS glede tega, ali je minister še deležen njihovega zaupanja ali ne, napovedali, da bodo o tem odločali po njegovem zagovoru v okviru interpelacije.

Predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin je v sredo za 24ur dejal, da so se v stranki z Vizjakom in premierom Janezom Janšo o nedavni aferi »temeljito pogovorili« in da po slišanem »Vizjak ne more več računati na podporo NSi«. Tonin je ob tem poudaril, da afera ovira vlado in jo postavlja v nelagoden položaj. Namignil je, da obstaja možnost, da bi Vizjak odstopil oziroma sprejel »konkretne odločitve, ki bodo razbremenile vse«.

Pred dnevi smo poročali, da naj bi zunanji minister in predsednik sveta SDS Anže Logar pisal predsedniku stranke in vlade Janši, da bi moral Vizjak odstopiti. Janša se odzval danes na twitterju: »Berem, da se špekulira o nekem pismu na temo odstopa ministra Vizjaka, ki naj bi mi ga poslal minister Logar.« Janša je zatrdil, da od Logarja ali katerega drugega člana stranke SDS ni prejel nobenega pisma s takšno vsebino.

STA sicer še čaka na odgovor predsednika vlade na vprašanje, ali minister Vizjak še uživa njegovo zaupanje.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije