NFL

Mahomes že ruši rekorde

Začela se je liga NFL. Najboljše plačani igralec v ameriškem nogometu je bil tvorec preobrata za zmago Kansas Cityja. V finalu spet proti Bradyju?
Fotografija: Patrick Mahomes je uprizoril zmago proti Clevelandu. FOTO: Jay Biggerstaff/USA Today Sports
Odpri galerijo
Patrick Mahomes je uprizoril zmago proti Clevelandu. FOTO: Jay Biggerstaff/USA Today Sports

Prek luže se je pred polnimi tribunami začela nova sezona lige NFL v ameriškem nogometu, takoj pa je zablestel prvi zvezdnik Patrick Mahomes.

Podajalec Kansas City Chiefs je bil glavni akter preobrata, v katerem so gostitelji v drugem polčasu nadoknadili 12 točk zaostanka in s 33:29 premagali Cleveland Browns. Mahomes (25), najboljše plačani igralec v ligi z letno plačo 45 milijonov dolarjev, je ob tem zrušil še enega od rekordov.V karieri je podal za osvojenih 14.489 jardov, s čimer je prekosil 20 let star rekord Kurta Warnerja po doseženih jardih na prvih 50 tekmah. Mahomesu je to uspelo na 47. tekmi. Ima tudi največ podaj za touchdown v prvih 50 nastopih, 117, prejšnji rekorder je bil Dan Marino s 116.

Patrick Mahomes je najboljše plačani igralec v ligi NFL. FOTO: Jamie Squire/AFP
Patrick Mahomes je najboljše plačani igralec v ligi NFL. FOTO: Jamie Squire/AFP


Naslov prvaka v ligi NFL sicer brani Tampa Bay Buccaneers s Tomom Bradyjem, 56. superbowl bo 13. februarja 2022 v Los Angelesu. Mahomes je predlani osvojil prvi superbowl, lani ga je ugnal Brady. Chiefs in Buccaneers so favoriti tudi v tej sezoni, sledijo LA Rams, Buffalo Bills in San Francisco 49ers.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije