Anglija

Kane? Škotski branilci so ga pospravili v žep

Anglija je pokazala malo dobrega nogometa in bila nenevarna za škotska vrata. Sistem ne deluje, z njim naslov ne bo prišel domov.
Fotografija: Harry Kane je bil zamenjan v 74. minuti. FOTO: Carl Recine/AFP
Odpri galerijo
Harry Kane je bil zamenjan v 74. minuti. FOTO: Carl Recine/AFP

Anglija je doživela žvižge, Škotska pohvale za točko, na domačega kapetana Harry Kana se je vsul plaz kritik, potem ko se je samo sedemnajstkrat dotaknil žoge, preden je moral v 74. minuti zapustiti zelenico Wembleyja.

Analitiki opozarjajo, da sistem, zgrajen okrog Kana ne deluje, kar potrjuje tudi statistika. Anglija je proti kakovostno omejeni Škotski sprožila en sam strel v okvir vrat in skupaj šest strelov. Šestdesetodstotna posest je bila jalova, trije levi so bili brez zob. Proti Češki se bo moralo marsikaj spremeniti v igri čete Garetha Southgata, ki se preveč drži šablone.

Harry Kane se ni znašel v napadu. FOTO: Matt Dunham/AFP
Harry Kane se ni znašel v napadu. FOTO: Matt Dunham/AFP


Med kritiki je bil nekdanji reprezentant Graeme Souness, ki je dejal, da ta reprezentanca naslova ne bo prinesla domov. Posebej je bil neprizanesljiv do napadalca Tottenhama, prvega strelca premier league. »Škotski branilci so ga pospravili v žep. Kane je bil bleda senca igralca, kot ga poznamo. V obeh tekmah je bil nezainteresiran. Res pa je tudi, da ni dobil uporabnih žog. Kakor koli že, ta sistem ne deluje.,« je dejal Souness.Anglija bo zadnjo tekmo prvega dela odigrala proti Češki, morebitni poraz bi jo lahko celo stal napredovanja v osmino finala.

https://twitter.com/5liveSport/status/1406159313798713344

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije