OP ZDA

Juvanova ekspresno prek Britanke

Mlada Slovenka je v 69 minutah premagala Heather Watson in se uvrstila v drugi krog OP ZDA. Naslednja tekmica Amerićanka.
Fotografija: Kaja Juvan tekmici ni dala možnosti za zmago. FOTO: Matthew Stockman/AFP
Odpri galerijo
Kaja Juvan tekmici ni dala možnosti za zmago. FOTO: Matthew Stockman/AFP

Mlada slovenska zveznica Kaja Juvan (109. na lestvici WTA) ne bi mogla bolje začeti zadnjega od štirih največjih teniških turnirjev. Ponovila je lanski uspeh, ko je prvič zaigrala v New Yorku, in Britanko Heather Watson (64.) premagala s 6:1 in 6:4.

Za zmago je potrebovala uro in devet minut. V drugem kolu 20-letno Ljubljančanko čaka 29. nosilka, Američanka Danielle Collins. Ponoči bo Tamara Zidanšek (40.) igrala proti Američanki Bernardi Pera (85.), jutri zvečer se bo Polona Hercog (86.) pomerila s Čehinjo Petro Kvitovo (11.).

Heather Watson je morala priznati premoč Juvanovi. FOTO:  Matthew Stockman/AFP
Heather Watson je morala priznati premoč Juvanovi. FOTO:  Matthew Stockman/AFP


Prvi niz je Juvanova dobila zelo hitro. Tekmica je le izenačila na 1:1, nato pa ji je Slovenka dvakrat vzela servis, dobila vse svoje in zmagala s 6:1. Nekoliko bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem je tudi Juvanova dvakrat izgubila servis, kar pa ni bilo usodno.
Slovenka je precej boljše servirala, dosegla tri ase, tekmica nobenega, in še 12 winnerjev. Brez napak je odigrala na mreži, kamor je prišla sedemkrat in bila pri zaključku vselej uspešna. Skupno je dosegla 59 točk, Britanka le 39. Z napredovanjem je zaslužila 75.000 dolarjev.Pri moških Slovenija svojega predstavnika nima. Aljaž Bedene je nastop odpovedal, Blaž Kavčič je izpadel v prvem krogu kvalifikacij, Blaž Rola pa v zadnjem

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije