ZLORABA OBLASTI?

Janša tvitnil: Muslimanska skupnost s podporo teroristom dela veliko napako

V ponedeljkovem odprtem pismu, naslovljenem na premierja Janšo, je Slovenska muslimanska skupnost dejanje vlade označila kot podporo »genocidni politiki Izraela«.
Fotografija: FOTO: Twitter, posnetek zaslona
Odpri galerijo
FOTO: Twitter, posnetek zaslona

Premier Janez Janša se je danes odzval na odprto pismo Slovenske muslimanske skupnosti, ki je izobešanje zastave Izraela na poslopju slovenske vlade označila kot »zlorabo oblasti«. Kot je zapisal na twitterju, »muslimanska skupnost s podporo teroristom dela veliko napako«.»Izrael so, tako kot Slovenijo, na sam dan razglasitve neodvisnosti leta 1948 napadle sosednje države. In nato še trikrat. Tudi letos je Hamas napadel prvi, raketiral civilne cilje v Izraelu in se ob tem skrival za lastnimi civilisti,« je v odzivu še tvitnil Janša.

Vlada je na svojem poslopju na Gregorčičevi ulici v Ljubljani v petek v znak solidarnosti z Izraelom izobesila izraelsko zastavo. Za to potezo se je odločila sredi najhujših spopadov na Bližnjem vzhodu v zadnjih sedmih letih.

Kaj pravi ponedeljkovo pismo?

V ponedeljkovem odprtem pismu, naslovljenem na premierja Janšo, je Slovenska muslimanska skupnost, sicer manjša od dveh islamskih verskih organizacij v Sloveniji, to dejanje vlade označila kot podporo »genocidni politiki Izraela«.

Kot so dodali, je podpora Izraelu toliko bolj skrb vzbujajoča v trenutku, ko »izraelska oblast vodi politiko genocida in apartheida«. V Slovenski muslimanski skupnosti menijo, da ima Hamas samo »potencialno željo uničiti Izrael«, medtem ko na drugi strani izraelska država »dejansko uničuje palestinski narod in družbo«.


Premierja so v pismu spomnili, da je bil sprožilec zadnjih dogodkov na Bližnjem vzhodu vdor izraelskih represivnih organov v mošejo Al Aksa, tretjo najpomembnejšo džamijo za vse muslimane na svetu, in to ob koncu svetega meseca ramadana, kar da je bil dogodek kršenja osnovnih človekovih pravic brez primere v novejši zgodovini.

»Stališče naše skupnosti je, da je treba mednarodne konflikte reševati na miren in nenasilen način. Pravico do obstoja imajo tako Judje kot Palestinci. Toda predvsem mora imeti pravico do obstoja resnica,« so zaključili pismo, pod katerega se je podpisal predsednik odbora Slovenske muslimanske skupnosti Muhamed Čerkez.

Izobešanje zastave obsodil tudi palestinski veleposlanik

Slovenska muslimanska skupnost je bila ustanovljena leta 2006 z odcepitvijo iz večinske Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Izobešanje zastave je obsodil tudi palestinski veleposlanik s sedežem na Dunaju, ki je pristojen tudi za Slovenijo, Salahem Abdel Šafi.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas