Motokros

Gajser tekmecem pokazal, iz kakšnega testa so šampioni

Svetovni prvak je na VN Turčije osvojil tretje mesto in zanesljivo dobil drugo vožnjo. Prednost ostaja 13 točk. V sredo še ena dirka.
Fotografija: Tim Gajser je v drugi vožnji pokazal mojstrstvo. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Tim Gajser je v drugi vožnji pokazal mojstrstvo. FOTO: Matej Družnik

Ko gre za nohte, se pokažejo šampioni. Tim Gajser je po slabi prvi vožnji, po kateri se je njegova prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v motokrosističnem razredu MXGP stopila na pičlih osem točk, v drugo pokazal, zakaj je prvak in z zmago odbil napade tekmecev ter ubranil rdečo tablico. Na VN Turčije je osvojil tretje mesto, zmagal je Jeffrey Herlings pred Jorgejem Pradom. Gajser ima pred sredino dirko 13 točk naskoka.Prvo vožnjo bo skušal Gajser, ki je v kvalifikacijah zasedel šele sedmo mesto, čim prej pozabiti, končal jo je na šestem mestu in kar 35 sekund za zmagovalcem Herlingsom, ki je blestel na trdi progi in zasenčil konkurenco, tudi sprva najhitrejšega Prada. »Štart ni bil najboljši, nismo še našli pravih nastavitev na tej nadmorski višini. Toda prišel sem z osmega mesta do zmage. Najprej sem imel težave z roko, potem pa ujel ritem in užival,« je bil zadovoljen adut KTM, ki bi bil morda vodilni v skupnem seštevku, če ne bi izpustil treh voženj zaradi poškodbe.Gajser, ki je pred tremi tedni dobil VN Latvije, čeprav ni dobil nobene vožnje, je prehitel samo Glenna Coldenhoffa, sam pa predse spustil Paulsa Jonassa in Antonia Cairolija. Na progi je deloval medlo. Za Herlingsom so se zvrstili Prado, Jonass, Romain Febvre in Cairoli, Gajserja, ki je bil v Turčiji leta 2018 drugi, leta 2019 pa četrti, pa je čakalo težko delo pri branjenju rdeče tablice. Virtualno je imel med polčasom s 14 točkami za šesto mesto le še osem točk prednosti pred Febvrom in Pradom.Ampak v drugi vožnji je bil spet pravi Tiga243, začel je na tretjem mestu, potem prehitel Febvra in sredi dirke še Prada ter brez napake skočil skozi cilj in osvojil pomembnih 25 točk. S skupaj 40 je izgubil le sedem točk proti največjemu tekmecu Herlingsu, ki po 47 zaostaja za 36 točk.

...
...


»Na štartih sem bil slab, to moram popraviti, saj je motor odličen. Prvo in drugo mesto je super, še nekoliko sem zmanjšal zaostanek za Gajserjem. V sredo bom poskušal doseči novo zmago in se v Evropo vrniti v dobrem položaju,« je bil po novi, že 92. zmagi v karieri (pred njim je le devetkratni prvak Tony Cairoli s 93) zadovoljen »The Bullet«, prvak v razredu MXGP v letu 2018 ter v MX2 v letih 2012, 2013, 2016, ki je tudi v drugi vožnji pridobil sedem mest.Gajser ostaja pri 32 zmagah, dobil je četrto posamično vožnjo v sezoni in prvo po Veliki Britaniji na drugi dirki sezone. Morda je njegov slabši nastop v prvo posledica tega, da od zmage v Latviji tri tedne ni imel dirke, medtem ko so mnogi tekmeci vozili v domačih prvenstvih. Po osmi dirki od 18 je vrstni red v svetovnem prvenstvu: 1. Gajser (Honda) 310, 2. Prado (KTM) 297, Febvre (Kawasaki) 293, 4. Cairoli (KTM) 284 in 5. Herlings (KTM) 274.V razredu MX2 je nastopil Jan Pancar in osvojil 14. mesto. V prvi dirki je bil 16., na drugi pa dvanajsti. Zmagal je Francoz Tom Vialle. Vodi Maxime Renaux, Pancar je zbral 63 točk in zaseda 19. mesto.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije