Znan tekmec Slovenije

Francozi s težavo strli italijanski oreh

Francija je v drugem polčasu vodila že za 14 točk, vendar je morala do konca trepetati za uvrstitev v polfinale, v katerem jo čaka Slovenija.
Fotografija: Rudy Gobert je bil najboljši strelec Francije. FOTO: Brian Snyder/Reuters
Odpri galerijo
Rudy Gobert je bil najboljši strelec Francije. FOTO: Brian Snyder/Reuters

V četrtek ob 13. uri po našem času se bo v polfinalu olimpijskega košarkarskega turnirja Slovenija pomerila s Francijo, ki je v četrtfinalu s 84:75 (64:54, 43:42, 20:25) premagala Italijo. Zmaga ni bila tako lahka, kot namiguje izid. Dve minuti pred koncem je bil rezultat izenačen pri 73:73.Timothe Luwawu-Cabarrot bo tekmec Slovenije v polfinalu. FOTO: Brian Snyder/Reuters
Timothe Luwawu-Cabarrot bo tekmec Slovenije v polfinalu. FOTO: Brian Snyder/Reuters


Francija je morala premagati številne izgubljene žoge v prvem polčasu in padec v igri v začetku zadnje četrtine, da je odpravila Italijo. Francozi so po izenačenem prvem polčasu odločno krenili v drugega in si priigrali vodstvo z dvomestnim številom točk, največ 14 (62:48). Italija, ki je večino tekme bila izredno nenatančna za tri točke (8:29), je v uvodu zadnje četrtine ob nenadnem strelskem mrku Francozov na krilih Simoneja Fontecchia našla priključek.

Thomas Heurtel bo nevaren za slovensko obrambo. FOTO:  Thomas Coex/AFP
Thomas Heurtel bo nevaren za slovensko obrambo. FOTO:  Thomas Coex/AFP


Francija ostaja neporažena na OI. V ključnih trenutkih se je izkazal Nicolas Batum, ki je dosegel 15 točk, 22 jih je zbral Rudy Gobert, 21 pa Evan Fournier. Pri Italijanih sta bila najbolj učinkovita Fontecchio (23) in Danilo Gallinari (21).
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije