HUDA NESREČA

FOTO: Spregovoril je oče umrlega dekleta v Malinski: Kot bi bili v kakšni nerazviti državi

Po grozljivi nesreči se je oglasil žrtvin oče. 
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

MALINSKA – Huda nesreča se je zgodila v morju na plaži mesta Malinska na Krku. Avstrijka Verena Heinz (28) se je okoli 16. ure potapljala 300 metrov od obale, ko jo je zadel gliser. Hudo poškodovano so jo prepeljali v reško bolnišnico, kjer je kmalu umrla. Nesrečo je povzročil voznik čolna. Ta je domnevno zapeljal na stran, ki je predvidena za kopalce.

Sedaj se je oglasil oče umrle Verene Dieter Heinz. Povedal je, da se je njegova hči naučila plavati in potapljati, ko je bila še zelo majhna. Vsako leto je na morju preživela skoraj mesec dni in v vodi je bila suverena. Tistega usodnega dne sta se skupaj odšla potapljat. Ko sta zagledala čoln, nista mogla oceniti, v katero smer bo šel, zato se je vse skupaj tragično končalo. Povozil je Vereno, ki ji ni bilo pomoči. »Reševanje je potekalo zelo počasi, kot bi bili v kakšni nerazviti državi. V bolnišnici nihče ni govoril nemško in angleško, razen glavnega zdravnika, ki mi je tudi sporočil žalostno novico,« je povedal skrušeni oče. 

Gliser je vozil 25-letnik iz Zadra, ki je prišel v Malinsko na sezonsko delo. Z alkotestom so potrdili, da ni bil pijan. Oče trdi, da je bil čoln zagotovo preblizu obale (veliko bližje od 300 m, kjer je meja, do katere se gliserji in skuterji lahko približajo kopnemu), in nestrpno čaka policijsko poročilo.

Preberite še:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas