STRMOGLAVLJENJE

FOTO: Iskanje razbitin in trupel se bliža koncu

Še vedno dopuščajo možnost človeške kot tudi tehnične napake.
Fotografija: Iskanje razbitin. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Iskanje razbitin. FOTO: Reuters

MOSKVA – Operacija iskanja pri vasi nedaleč od Moskve, kjer je v nedeljo strmoglavilo rusko letalo An-148 z 71 ljudmi na krovu, se bliža koncu, je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass povedal visoki predstavnik ministrstva za izredne razmere v moskovski regiji Sergej Poletikin.

Kot je pojasnil, so reševalci ponoči delali v treh izmenah. Zdaj naj bi na prizorišče tragedije v kratkem prispela oprema, s katero bodo dvignili velike dele letala, ki jih bodo nato prepeljali v Žuhovski. Pri pripravi transporta tesno sodelujejo z odborom za letalstvo in s preiskovalnim odborom za promet, je še povedal Poletikin.
Iskanje razbitin. FOTO: Reuters
Iskanje razbitin. FOTO: Reuters

Ruski minister za promet Maksim Sokolov je sicer v ponedeljek napovedal, da bo iskanje verjetno trajalo kakšen teden, so pa preiskovalci že v ponedeljek začeli preučevati vsebino črne skrinjice s podatki o letu, ki naj bi jim pomagala ugotoviti vzrok nesreče. Za zdaj namreč dopuščajo možnost tako človeške kot tehnične napake in tudi slabega vremena.
Letalo ruskega prevoznika Saratov, ki je bilo je na poti v mesto Orsk ob meji s Kazahstanom, je strmoglavilo kmalu po vzletu z moskovskega letališča Domodedovo, kakih 70 kilometrov jugovzhodno od prestolnice. Pri tem je umrlo vseh 71 ljudi na krovu, med njimi trije otroci. Ker je letalo zagorelo, so trupla neprepoznavna, tako da jih bodo morali identificirati s testi DNK. Po zadnjih navedbah preiskovalcev naj bi sicer letalo zagorelo šele na tleh in ne že v zraku, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.
Iskanje razbitin. FOTO: Reuters
Iskanje razbitin. FOTO: Reuters

Razmere na prizorišču nesreče so zelo zahtevne – med drugim zaradi visokega snega, težkega terena in pa dejstva, da so razbitine letala in trupla žrtev razmetani po širokem območju, velikem več kot 30 hektarjev.
To je bila najbolj smrtonosna letalska nesreča v Rusiji po letu 2016. Decembra 2016 je po vzletu v Sočiju strmoglavilo vojaško letalo, na katerem je bil sloviti zbor ruske Rdeče armade. Takrat je umrlo 92 ljudi.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije