Bahati Irec bi šel v nogomet

Chelsea od Abramovića do pretepača McGregorja

Med kandidati za nakup lastniškega deleža evropskega nogometnega prvaka je tudi zvezdnik UFC, sicer uspešen poslovnež.
Fotografija: Zvezdnik borilnih veščin Conor McGregor in eden od najbogatejših športnikov je navijač nogometnega kluba Manchester United, a ga zanima tudi vstop v lastniško strukturo Chelseaja. FOTO: Valerie Macon/AFP
Odpri galerijo
Zvezdnik borilnih veščin Conor McGregor in eden od najbogatejših športnikov je navijač nogometnega kluba Manchester United, a ga zanima tudi vstop v lastniško strukturo Chelseaja. FOTO: Valerie Macon/AFP

Eden od najbolj prepoznavnih borcev iz sveta borilnih veščin Conor McGregor se je po odločitvi ruskega tajkuna Romana Abramoviča za prodajo nogometnega kluba Chelsea postavil v ospredje morebitnih kupcev. Irec, ki je poslovno zelo uspešen in spreten ter se je tudi v letu 2021 uvrstil v vrh športnikov z najvišjimi zaslužki, je sicer navijač Manchester Uniteda, a, kot je dejal, bi veljalo razmisliti o nakupu lastniškega deleža.

Premoženje Conorja McGregrja sicer ne seže do številk, s katerimi bi si lahko privoščil samostojen nakup Chelseaja, za katerega je Abramovič nastavil ceno 3,6 milijarde evrov. Nekdanji svetovni prvak, ki se po lanskem zlomu noge v julijskem dvoboju UFC proti Dustinu Poirieru še ni vrnil v oktagon, bi se v lastniško strukturo londonskega kluba lahko uvrstil kot eden od članov konzorcija, ki bi prevzel vajeti evropskega prvaka.

Abramović je, potem ko je želel predati klub v roke klubski fundaciji, a so nekateri njeni člani izrazili dvom o nameri, klub ponudil 86-letnemu švicarskemu milijarderju Hansjörgu Wyssu. Ruski milijarder, ki je sodil v krog izbrancev predsednika Vladimirja Putina, se bo zaslužku odrekel in ga namenil žrtvam vojne v Ukrajini.

Zaradi zloma noge je Conor McGregor še v obdobju okrevanja. FOTO: Gary A. Vasquez/USA Today Sports
Zaradi zloma noge je Conor McGregor še v obdobju okrevanja. FOTO: Gary A. Vasquez/USA Today Sports

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije