ODLOČITEV VRHOVNEGA SODIŠČA

Balkanski bojevnik razveljavljen, Tošić odhaja na prostost

Kot so pojasnili na vrhovnem sodišču, je sodišče za zdaj izdalo sklep, na podlagi katerega so obsojene izpustili iz zapora, sodba pa še ni spisana.
Fotografija: Dragan Tošić. FOTO: Marko Feist 
Odpri galerijo
Dragan Tošić. FOTO: Marko Feist 

Vrhovno sodišče je razveljavilo sodbo v zadevi Balkanski bojevnik in zadevo vrnilo sodišču prve stopnje v novo sojenje, so poročanje Pop TV za STA potrdili na vrhovnem sodišču. Na podlagi 423. člena zakona o kazenskem postopku je sodišče prekinilo prestajanje zaporne kazni za obsojence v tej zadevi, med drugim za prvoobtoženega Dragana Tošiča. Informacijo, da Tošić odhaja na prostost, je za Pop TV potrdil tudi njegov odvetnik Janez Koščak.

Kot so pojasnili na vrhovnem sodišču, je sodišče za zdaj izdalo sklep, na podlagi katerega so obsojene izpustili iz zapora, sodba pa še ni spisana.

Preberite še: 

image_alt
Balkanskemu bojevniku Tosiću ne morejo odvzeti umazanega denarja

V zadevi je Okrožno sodišče v Ljubljani v ponovljenem sojenju marca 2018 v obsodilni sodbi izreklo najvišje zaporne kazni Tošiću in soobtoženima Draganu Beljkašu ter Jakobu Remškarju. Prva dva sta dobila po 16,5 leta zapora, Remškar pa 11,5. Na prvostopenjsko sodbo so se od 13 obsojenih vsebinsko pritožili štirje, med njimi Tošić. Julija 2019 so mu višji sodniki kazen znižali na 15 let. Beljkašu na 14 let, Remškarju na 10 let,​ Mirzetu Luceviću na pet let (s 6,5), Suzani Remškar pa na leto zapora (s 13 mesecev). Kazen so znižali tudi Marku Bubliću, v enem delu so zanj zavrnili obtožbo, nato pa so mu izrekli 15 let in mesec dni zapora (po sojenju na prvi stopnji ga je čakalo 16 let in en mesec zaporne kazni).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije