Z zamenjavo banke lahko prihranite do 80 evrov

Zveza potrošnikov je zabeležila 32 podražitev bančnih storitev.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic, Delo

Potrošnika, ki vsak mesec prek spletne banke poravna šest položnic, uporablja kartico z odloženim plačilom, trikrat dvigne denar na bankomatu druge banke ter uporabi po eno direktno obremenitev in en trajni nalog, bančno poslovanje trenutno najmanj stane pri Primorski hranilnici Vipava, ugotavlja Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS). Taka izbira storitev ga bo stala 47 evrov letno.

Okoli deset evrov dražji je paket Direkt pri Sberbank banki, medtem ko je na tretjem mestu Delavska hranilnica, kjer bi komitenta enak obseg storitev stal 64 evrov. Po njihovem izračunu bi največ za omenjene storitve ostali pri Banki Intesa Sanpaolo, in sicer 128 evrov. Iz tega sledi, da bi z zamenjavo banke ob prej omenjenem obsegu poslovanja na mesečni ravni lahko v enem letu privarčevali tudi do 80 evrov.

V enem letu zaznali kar 32 podražitev

A cene bančnih storitev se precej spreminjajo. Kar velja danes, ni nujno, da bo tudi jutri. O tem priča tudi število podražitev storitev, ki jih spremlja ZPS. Lani so jih našteli 32.

»Največkrat so banke povišale nadomestila za dvige na bankomatih drugih bank, vodenje osebnih računov in paketov ter letne članarine za kartice z odloženim plačilom. Najvišje, več kot 30-odstotne podražitve smo zabeležili pri DBS (trajni nalog in direktna obremenitev), NKBM (uporaba spletne banke) in Sparkasse (letna članarina za kartico MasterCard),« ugotavljajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije