NEPLODNOST

VIDEO: Borba z neplodnostjo: posnela čustven video

Po petih letih ji je uspelo zanositi.
Fotografija: Po petih letih neuspešnih poskusov zanositve je naposled rodila ljubkega dečka. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Po petih letih neuspešnih poskusov zanositve je naposled rodila ljubkega dečka. FOTO: Zaslonski posnetek

Kayleigh Evans (27) se je pet let borila z neplodnostjo. Toda lani je vendarle zanosila in na božič rodila sina Tylerja. Svojo borbo s hudimi stiskami in neuresničenimi pričakovanji je strnila v 13-minutni čustveni videoposnetek in ga objavila na facebooku.


»Počutila sem se osamljeno in tako, kot da nisem ženska. Bilo je grozno. Vsak teden sem preverjala stanje na nosečniških testih. Vsakokrat, ko je bil negativen, sem jokala. Video sem snemala zaradi sebe. Imela sem občutek, da se tako z nekom pogovarjam, saj niti moj soprog ni mogel povsem razumeti mojih občutkov,« je povedala. Vsakokrat, ko je imela slab dan, je posnela video. Dejala je še, da niti zdravniki ne vedo, zakaj je imela toliko težav pri zanositvi. Ponudili so ji možnost umetne oploditve, a je morala najprej shujšati, se držati stroge diete in telovaditi. Pila je tudi številne rastlinske čaje in jemala marsikaj, kar obljublja večjo verjetnost zanositve, a zaman.


»Ko sva se z možem odločila za otroka, sva vedela, da verjetno ne bom takoj zanosila, a po dveh letih me je že začelo resno skrbeti. Oba sva bila vse slabše razpoložena in vse bolj sva se kregala.« Toda na koncu je nekaj tednov pred načrtovanim prvim poskusom umetne oploditve zanosila. Čeprav jo je vso nosečnost spremljala huda jutranja slabost, je 25. decembra rodila zdravega dečka. Po objavi videoposnetka so se ji oglasile mnoge ženske in se ji zahvalile, ker jim je z videoposnetkom dala upanje, da nikoli ni vse izgubljeno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije