Na spletu našel masko, a ko je ugotovil, koliko je nekoč stala, ga je skoraj kap (FOTO)

Proizvajalcu na Kitajskem smo poslali vprašanje, koliko stanejo maske, ki pridejo neposredno iz tovarne.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Pixbay
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Pixbay

Vse kaže, da je huda stiska Slovenije zaradi pomanjkanja zaščitnih mask poleg afer tudi priročno izhodišče za »vojno« dobičkarstvo. Vzemimo primer našega bralca Darka. Med brskanjem po spletu, da bi zavaroval sebe in družino, je naletel na masko enega od spletnih trgovcev, kjer jo prodajajo po skoraj 10 evrov. Priznava, da gre sicer za ročno izdelane bombažne maske, namenjene večkratni uporabi, a ga je cena kljub temu presenetila.

FOTO: mimovrste.com, posnetek zaslona
FOTO: mimovrste.com, posnetek zaslona

FOTO: mimovrste.com, posnetek zaslona
FOTO: mimovrste.com, posnetek zaslona


Zbodel pa ga je še en oglas. Pri istem prodajalcu mu je v oči padla zaščitna maska za obraz tipa FFP2. Za eno je bilo treba odšteti 9,90 evra (zdaj je znižana na 8,49 evra). Spomnil se je, da je gradbene zaščitne maske enakega tipa, le drugega proizvajalca, lani kupoval po ceni 4,95 evra za tri kose, kar pomeni 1,65 evra za masko.

Ob tem se zastavlja vprašanje, ali so tudi proizvajalci za petkrat dvignili cene. Odgovore, koliko stanejo te maske, ki pridejo neposredno iz tovarne, smo iskali pri proizvajalcu na Kitajskem. Na odgovore še čakamo.

FOTO: Bauhaus
FOTO: Bauhaus

Ne gre pozabiti, da je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) sprva svetovala, naj zaščitne maske nosijo zgolj okuženi, nato pa je svoje mnenje spremenila. Kljub temu poudarjajo, da samo z nošenjem zaščitnih mask ne bo mogoče končati pandemije koronavirusne bolezni 19, za katero je doslej po svetu umrlo že več kot 88.000 ljudi. »Maske bi morale biti le del celovitega svežnja ukrepov,« je dejal generalni direktor organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus.


Kakšna pa je vaša izkušnja s kupovanjem mask? Delite jo z nami in našimi bralci.


Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije