Popust, da te kap: poglejte, za koliko lahko kupite iphone

Finančna uprava si je premislila o ceni za 220 mobilnih telefonov iphone serije 7. Če so na začetku nameravali iztržiti 634 za vsakega, so pričakovanja zdaj precej nižja: 299 evrov za mobilnik. 
Fotografija: Javnosti ponujeni mobilni telefoni iphone 7. FOTO: Furs
Odpri galerijo
Javnosti ponujeni mobilni telefoni iphone 7. FOTO: Furs

Pred kratkim je finančna uprava (Furs) prek sistema javne dražbe ponudila 220 mobilnih telefonov iphone 7 z 32 gigabajti prostora za shranjevanje lastnih vsebin (nekaterim je to dovolj, drugi pa telefona z manj kot 128 gigabajti sploh ne bi kupili). Gre za ne tako novo serijo mobilnikov.

Javnosti ponujeni mobilni telefoni iphone 7. FOTO: Furs
Javnosti ponujeni mobilni telefoni iphone 7. FOTO: Furs
Tiste, ki se vsaj malo spoznajo na mobilno telefonijo in cene mobilnih naprav, je takrat presenetila cena na enoto: za celoten paket mobilnih telefonov je Furs pričakoval 114.400 evrov (brez upoštevanega davka na dodano vrednost) ali 520 evrov preračunano za vsak mobilni telefon (634 evrov z davkom). Pod njihovo objavo na družabnih omrežjih so mnogi hiteli pisati, da je takšen telefon, popolnoma nov, mogoče v trgovini kupiti ceneje, in to z garancijo, medtem ko bi nakup pri Fursu stal bistveno več, prodaja pa poteka po sistemu videno – kupljeno, kar pomeni, da garancije za napravo sploh ni.

Pred dnevi smo opazili, da je finančna uprava sprevidela »napako« in je bila napovedana dražba preklicana. Zdaj smo opazili objavljen nov razpis: v desetih sklopih spet ponujajo omenjenih 220 mobilnih telefonov, cena pa je tokrat več kot prepolovljena: za iphone 7 je treba odšteti 245 evrov ali z 22-odstotnim davkom 299 evrov. No, to pa je manj kot mobilnik stane na trgu, a je še vedno brez garancije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije